Radujem se što ću konačno pjevati sugrađanima za doček

“Biti drugačiji i ambijentu, jer je na otvorenom, uz vatromet i specijalne efekte, veća je bina, rasvjeta... Sve je došlo na svoje mjesto i opet imam zaista dobar bend koji je sa mnom na bini i to su sjajni muzičari i jedva čekamo”, poručuje Knez
12 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Bojan Stanić
Nenad Knežević Knez, Foto: Bojan Stanić
Ažurirano: 22.12.2016. 14:23h

Podgoričane, ali i sve one koji nisu iz glavnog grada Crne Gore, ali žele da u njemu dočekaju Novu godinu, na Trgu nezavisnosti zabavljaće Nenad Knežević Knez i Zoran Kalezić, dok će druge večeri, poznate i kao “repriza dočeka” za muziku biti zaduženi bend Miligram i Stevan Faddy.

Kako je u razgovoru za “Vijesti” primijetio Knez, koji je otkrio i da mu je ovo prvi nastup za Novu godinu u Podgorici, ovaj doček je poseban i po tome što su svi izvođači ili iz Crne Gore, ili su na neki način vezani za nju.

“Ove godine je, da tako kažem, akcenat na izvođačima koji su iz Crne Gore, jer kad pogledamo cijeli program, osim Miligrama koji je 1. januara, svi su crnogorski izvođači. A opet i Miligram (Aleksandar Milić) je vezan za Podgoricu, jer sam saznao na konferenciji za medije da njegovi roditelji žive ovdje”, ispričao je pjevač.

“To mi je bilo interesantno i simpatično, što smo eto svi nekako vezani za glavni grad, pa čak i Miligram koji svoje slobodno vrijeme uvijek koristi da posjeti svoje roditelje u Podgorici”, dodaje Knez, koji kaže da je i njemu nedostajala proslava na Trgu koje, do prošlogodišnjeg dočeka, nije bilo dugi niz godina.

“Kako da ne. Ja sam toliko novih godina radio u raznim gradovima, ali nikada u Podgorici i ostala je prevelika želja da u svom gradu, gdje sam proveo veći dio svog života i najljepše dane, dočekam jednu Novu godinu na trgu sa mojim Podgoričanima”, priznaje on.

“To je jedna moja davnašnja želja koja mi se konačno ispunila”, sa ponosom ističe Knez, koji obećava publici koncert pun emocija.

“Svi izvođači imaju istu misiju - da se što bolje zabavimo, jer ako je dobro nama na bini, onda ćemo to prenijeti na publiku. Mislim da će ovaj doček biti poseban u smislu što će biti veoma emotivno i puno pozitivne energije”, tvrdi on.

Knez je prošle godine održao koncert u Sportskom centru Morača povodom rođendana Podgorice, a kaže da će ovaj nastup biti još bolji.

“Meni je veoma žao što se koncert nije održao dan ranije ili kasnije, jer je 19. decembar Nikoljdan koji je velika slava, a pri tom je bilo i malo reklama. Puno sam emocija uložio u taj koncert, čiji datum nije dobro odabran, ovaj put je sve isto, ali sa većom ekipom u smislu produkcije. Biće još bolje iako ni taj koncert nije bio loš, ali ovo je ipak Nova godina”, objašnjava on.

“Biti drugačiji i ambijentu, jer je na otvorenom, uz vatromet i specijalne efekte, veća je bina, rasvjeta... Sve je došlo na svoje mjesto i opet imam zaista dobar bend koji je sa mnom na bini i to su sjajni muzičari i jedva čekamo”, poručuje Knez, koji priprema i obrade pored autorskih pjesama.

“Naravno, jer za Novu godinu uvijek smo imali obrade koje prave veoma dobru atmosferu. Te numere godinama pjevam, pa su postale dio mog repertoara za te prilike i one mnogo dobro zvuče, upravo zato ih i izvodim”, nagovijestio je Knežević repertoar.

O koncertu u čast Bojana Bajramovića: Prerano je otišao

Knez će uz dvadesetak kolega, među kojima su i Sergej Ćetković, Bojan Marović, Božo Bulatović i mnogi drugi, nastupiti u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, 28. decembra, na koncertu u čast Bojana Bajramovića, na godišnjicu smrti ovog crnogorskog muzičara.

“Prihvatio sam taj poziv, jer je Bojan bio moj veoma dobar prijatelj i prijatelj mog oca. Puno smo vremena poveli zajedno, družeći se i nastupajući i širom Crne Gore. Imali smo puno zajedničkih nastupa i proveli dosta lijepih trenutaka zajedno”, prisjetio se Knez koji je na pomen Bajramovića izgubio uobičajenu veselost u glasu.

“Bio je dobar čovjek, divan kolega uvijek spreman da pomogne i prerano je otišao, ostala je žal za njim i ovo je zaista lijep momenat da se prisjetimo i njegovih pjesama i njega”, dodaje on.

“Otpjevaću jednu njegovu kompoziciju koja mi veoma leži, iako smo promijenili aranžman. Biće veoma lijepo, ali i emotivno publici koja dođe da čuje njegove pjesme u novom ruhu i aranžmanu, a u interpretaciji zaista dobrih muzičara”, poručio je Knez.

Bonus video: