SNIMANO NA VIŠE LOKACIJA U CRNOJ GORI

Reditelj i producent Ivan Ivanović snimio spot za pjesmu "Victory" srpskog muzičara Viktora Faraga

"U slučaju da vam se dopadne bilo koji segment ove audiovizuelne forme treba da znate da je za muziku zaslužan Viktor Farago koji je imao nesebičnu pomoć harfistkinje i dizajnerke zvuka Željke Milošević koju možete vidjeti u spotu"
334 pregleda 0 komentar(a)
Spot Viytroy, Foto: Screenshot (YouTube)
Spot Viytroy, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.12.2018. 21:17h

Producent i reditelj Ivan Ivanović iza sebe ima više projekata, ali se tek nedavno okušao i u snimanju spota, za potrebe Viktora Faraga, mladog muzičara iz Sombora.

Tako je iz saradnje njih dvojice nastala ekranizacija pjesme “Victory” koja se može poslušati i pogledati na YouTube servisu, a više o njoj, muzičaru iz Srbije, ali i sebi, za Vijesti je pričao Ivanović.

“Studije sam završio na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, a kao producent i reditelj radim na RT Budvi. U svojoj umjetničkoj biografiji ponosim se izložbom fotografija posvećenoj gradu Baru pod nazivom ‘Bar nekad i sad’, autor sam filma ‘Ostroga mi’ koji se premijerno prikazivao u sklopu magazina ‘Bez granica’”, pojasnio je ovaj 31-godišnjak.

“Umjetnički sam direktor na projektu ‘Planeta znanja’ koji na YouTubeu ima preko dvanaest miliona pregleda. Direktor sam fotografije na međunarodno nagrađivanom filmu ‘Između rijeke i ljudi’. Na umjetnost gledam kao na dar od boga i neprevaziđen način da pokažete svijetu istinski ono što jeste ne izgovorivšni ni jednu jedinu riječ više od samog djela”, pojasnio je on.

Kako kaže, Farago, kojem je snimio spot je vanredni učenik Srednje škole “Petar Konjević” u Somboru, na smjeru Dizajn zvuka.

“Još od malih nogu pokazivao je veliko interesovanje za muziku. Ona ga i dan danas okružuje i njome planira profesionalno da se bavi. Muzika koju najčešće stvara jeste savremena primijenjena”, ispričao je Ivanović, koji zatim priča o pjesmi i spotu “Victory”.

“Poput daha neba ili davno zaboravljenog zmajevog daha, stiže muzika izgubljenih nebeskih horizonata, skrivena u lahoru vrelom od pustinjskog pijeska... Ona nosi blaženstvo preko livada, skreće preko nedostupnih planina, stijenja i kroz šumske dubine, samo da stigne do vas. Ova muzika je tu da vas odvede daleko, u prazninu i nazad. Bićete zaneseni mistikom ‘Hilijine pobjede’ (Victory)”, poručio je on.

”U slučaju da vam se dopadne bilo koji segment ove audiovizuelne forme treba da znate da je za muziku zaslužan Viktor Farago koji je imao nesebičnu pomoć harfistkinje i dizajnerke zvuka Željke Milošević koju možete vidjeti u spotu. Video produkciju i režiju uz mene potpisuje i MediaLab koji su prepoznali posebnost i darovitost ekipe koja je stvorila cijeli album i predložili ekranizovanje kompozicije ‘Victory’ sa albuma Hylia’s Victory”, istakao je Ivanović.

Spot je, kako je objasnio, sniman sedam dana na 15 lokacija, na teritoriji tri crnogorske opštine, odnosno u Baru, Ulcinju i na Žabljaku.

“Ne želimo da otkrivamo tačno koje su lokacije, ali smo sigurni da ste na mnogim mjestima bili, no zbog načina snimanja one izgledaju drevno i mistično”, istakao je Ivanović.