Praznična želja - da budemo dobro

"Pjesma govori o komplikovanim međuljudskim odnosima. U svemu tome postoji milion stvari koje su važne, ali najvažnije je da budemo dobro. To je neka ideja", ispričala je beogradska rokera.
69 pregleda 0 komentar(a)
E-Play, Foto: Aleksandar Zec
E-Play, Foto: Aleksandar Zec
Ažurirano: 19.12.2016. 16:13h

Beogradski elektro rok sastav E-Play snimio je novi spot za pjesmu "Da budemo samo dobro" koji će imati premijeru večeras od 20 časova na regionalnom MTV kanalu.

U pitanju je singl koji najavljuje novi album srpske grupe koju predvodi Maja Cvetković, koja je za "Vijesti" kazala da je ova pjesma za E-Play posebna i da su zato odlučili da je ekranizuju.

"Ovaj singl smo htjeli nekako da uradimo posebno i onda smo pozvali producenta Voju Aralicu da sa njim uradimo ovu stvar, jer je zahtijevala malo drugačiju, specifičnu produkciju, jer smo je shvatili kao pjesmu koja je himnična više nego bilo koja druga koju smo do sada imali, jer ima taj karakterističan refren. Sa Aralicom smo baš brzo ušli u studio, za četiri dana završili sve", prisjetila se Cvetković.

Realizacija spota međutim nije išla tako brzo, a bendu su dosta odmogli vremenski uslovi, odnosno velika hladnoća.

"Oko spota se sve odužilo i ušli smo skoro u decembar, pa je bilo jako teško sve izvesti, jer je bilo veoma hladno. Snimali smo četiri, pet dana, svaki hladniji od prethodnog. Glavni akter spota nam je jedan plesač koji se zove Vladimir Čubrilo. Jako je bilo teško i komplikovano da on u jednom hangaru industrijskog izgleda pleše skoro bez odjeće. A poslije smo imali i jednu scenu u vodi gdje je isto bilo prilično... (smijeh) da kažem neprijatno snimati, ali smo uspjeli da to završimo i da dobijemo proizvod kojim smo zadovoljni", ističe pjevačica i basistkinja.

Cvetkovićeva kaže da "Da budemo samo dobro" otvara novo poglavlje u radu E-playa, jer unosi svježinu u njihovu kreaciju, što će publika imati priliku da čuje od danas.

Naslov pjesme zvuči kao novogodišnja želja uoči predstojećih praznika, a rokerka kaže da im je i bila namjera da numera izađe u ovom periodu.

"Osnovna namjera je bila da izađe pred Novu godinu, iz milion razloga. Sve se poklopilo i jedan od razloga i jeste ta želja da u narednoj godini samo budemo dobro", objasnila je Cvetković.

Ona je kazala da naslov nije ironičan i ciničan, već da je u pitanju najiskrenija želja.

"Pjesma govori o komplikovanim međuljudskim odnosima. U svemu tome postoji milion stvari koje su važne, ali najvažnije je da budemo dobro. To je neka ideja", ispričala je beogradska rokera.

Kada je u pitanju novi album, Cvetković kaže da su pjesme spremne, ali da tek treba da se snime.

"Nadam se da ćemo nastaviti saradnju sa Vojom Aralicom. Jako smo zadovoljni timskim radom sa njim i mislim da ćemo se kretati u tom pravcu kojim smo krenuli sa ovim singlom", istakla je pjevačica.

Na pitanje što može publika da očekuje od novog materijala i što ga karakteriše, Cvetković odgovara da joj je teško da nove pjesme objektivno sagleda.

"Ono što definitivno znam je da je to neko stanje u kojem se mi kao bend nalazimo trenutno, ali takođe uvijek smo gledali da sljedeći album bude bar malo drugačiji od prethodnog, da ne recikliramo sami sebe. To nam je neko nepisano pravilo još otkad smo počeli da radimo. Tako da smo još uvijek na dobrom putu i ostvarujemo to. Meni je lično to jako važno - da budemo kreativni i otvaramo neka nova životna poglavlja, što u nekom tekstualnom smislu, što u muzičkom, eksperimentisanju sa mnogim instrumentima, procesorima, da pjevanje bude malo drugačije... To je stil koji gajimo već dugo", objašnjava ona.

Kada će izaći novi album, koliko će pjesama sadržati i koji će naslov nositi Cvetkovićeva ne zna ili ne želi da otkriva. Kaže da su se u ovom periodu koncentrisali na "Da budemo samo dobro", dok se ostatak novog materijala može očekivati tokom naredne godine.

Prošlo je tri godine od izlaska prošlog albuma E-Playa "Obični ljudi", a beogradski sastav se možda više nego ikada do sad potrudio da promoviše to izdanje, pa je objavio šest spotova sa istog.

Cvetkovićeva kaže da su veoma zadovoljni kako je prošlo to izdanje.

"Ono što nam se desilo je neki recept za dalje. U tom nekom poslovnom smislu imali smo odličnog PR-a, a to je publika koja je svoj dio posla uradila i bolje nego što smo mogli da se nadamo. Taj (singl) 'Divan dan' je za kratko vrijeme prešao milion pregleda na YouTube servisu Mi smo sa ovim albumom očito malo proširili publiku", pohvalila se rokerka.

„Na Bedem festu smo prošli kao da smo Prodigy”

Da je prošli album E-Playa dobro prihvaćen i u Crnoj Gori pokazala je svirka na prošlom Bedem festu u Nikšiću, koja je po mnogima bila najbolja na ovogodišnjem izdanju festivala.

"Taj koncert mi je bio stvarno jedan od najboljih. Publika je bila super, mi smo dobro svirali i kad smo svirali 'Ljubicu' jedan dečko je upalio baklju i to je stvarno bila ekstaza. Baš mi je ostao taj koncert u lijepom sjećanju", prisjetila se Cvetković.

Ona je istakla da postoji posebna ljubav između E-Playa i publike u Nikšiću, gdje je beogradski sastav imao uspješan koncert i prije par godina na Lake festu.

"Nikšićka publika je stvarno fenomenalna. Ta baklja nam se nikad nigdje drugdje nije desila, čak nismo ni maštali da to može da se desi nama, jer to obično važi za grupe kao što je Prodigy. Nekako kad se to desilo atmosferski je bilo nevjerovatno, u publici je vladala ekstaza, baš je bio jako dobar koncert i žao mi je što nema nekih ozbiljnijih, profesionalnijih snimaka da oni koji nisu bili vide kako je bilo dobro", požalila se pjevačica.

Ona je kazala da je E-Play na neki način ostao dužan da nastupi i u Podgorici i izrazila nadu da će se to uskoro desiti.

Bonus video: