Story i Strašilo: Drogiranje je postalo trend

"Pjesma je nastala iz želje da ljude motivišemo da se ne gudraju"
258 pregleda 2 komentar(a)
Story i Strašilo, Foto: Privatna arhiva
Story i Strašilo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.12.2016. 12:32h

Drogiranje je postalo trend među crnogorskom omladinom i tome se mora stati na put, poručuje crnogorski rep duo Story i Strašilo. To je tema njihovog novog singla pod nazivom "Gudra" koji se može poslušati na Soundcloud servisu. U pitanju je najavni singl za predstojeći album podgoričkog i cetinjskog repera koji će nositi naslov "Predrag", nasljednika njihovog prvijenca "Davanje po turinu", objavljenog u novembru 2015.

"Pjesma je nastala iz želje da ljude motivišemo da se ne gudraju. Rasprostranjenost droga među mladima je ogromna i mislimo da je to na neki način postala moda. Zato smo odlučili da napravimo pjesmu koja će da osvijesti neke ljude i istovremeno da ih digne. Znači, ništa droge", objasnio je Story u razgovoru za "Vijesti".

"Gudra" je jedna od sedam pjesama koliko će se naći na narednom izdanju koje on i Strašilo pripremaju, a koje bi trebalo da izađe do marta iduće godine, ako sve bude išlo kako su planirali.

"Osim 'Gudre', snimili smo i pjesmu 'Plava ciganko', a ostalih pet komada spremamo. To će baš brzo da se snimi, samo da se organizujemo ja i Strašilo sa vremenom. Nudimo publici totalno nešto novo. Album će karakterisati trep zvuk, sve bitove sam ja radio, gađamo taj neki svjetski nivo. Gostovaće nam beogradski reperi Monogamija i Cjofo MC", najavio je Story.

On je objasnio i da će novo izdanje, koje se radi pod producentskom palicom Mihe Radonjića, nositi naslov "Predrag", jer su on i Strašilo "nekim ljudima previše dragi, odnosno predragi".

"Planiramo da uradimo dva spota, ako mognemo to da isfinansiramo da budu skroz u nekom našem trep elementu. Ekranizovaćemo baš 'Gudru', a za drugu ćemo da razmislimo, možda za pjesmu 'U gepek' gdje po naslovu možete da pretpostavite kakav bi bio spot. Ali spotovi neće uskoro, jer nam je prvo cilj da završimo album. Teme pjesama će biti nešto što će ljude totalno da oslobodi stresa i prosvijetli, da budu veseli i srećni", istakao je podgorički reper.

Story je kazao da on i njegov cetinjski partner Strašilo planiraju da predstojeće izdanje objave striktno u digitalnom formatu, onlajn, a nadaju se da će nakon toga postići dogovor sa nekom izdavačkom kućom.

"Ako bog da, da nas neka izdavačka kuća vidi, to bih baš volio, pa makar dvije pjesme za neki lejbl da izađu, to bi baš bilo slatko. Ali što bude biće, uopšte se ne opterećujemo, jer ne znam što će da se desi za par mjeseci", priča Story.

Dvije nove pjesme publika na Cetinju će biti u prilici da čuje uživo na nastupu koji će Story i Strašilo imati u ponedjeljak 19. decembra u klubu umjetnika "Paradoks", najavili su reperi i kazali da im je to posljednji nastup u prijestonici.

"Napravićemo neku veselu oproštajnu žurku, jer više nećemo da nastupamo na Cetinje, dosadilo nam je. Nadamo se da će biti nastupa po drugim gradovima, voljeli bi da se otisnemo u Beograd kad ovaj album izbacimo", kazao je Story.

Podgorički reper je ove godine objavio svoj solo prvijenac "Bez natege", a sumirajući utiske pola godine nakon njegovog izlaska kaže da je prezadovoljan kako je prošao.

"Sva rodbina je vidjela, svi bližnji, prijatelji, svi su obratili pažnju, svi oni to slušaju srcem. Nije taj album nešto baš napravio bum, ali iskreno nisam se ni cimao oko toga. Samo mi je banja što je takav kakav jeste. Nisam se puno trudio oko promocije, tako da sam zadovoljan ishodom obzirom na to. Taj album predstavlja jedan dio mog života koji sam htio da obilježim, početak mog trepa, tog pravca u koji sam se otisnuo", objasnio je Story.

On je ranije najavio i da će objaviti EP u saradnji s Đurom Franetom, koji je javnosti poznat kao učesnik TV serijala "Audicija", ali Story kaže da je taj projekat trenutno "na ledu".

"To smo odlučili da pauziramo zbog zdravstvenih problema... Šalim se, zbog nekih osnovnih razloga da ga stopiramo, prvo da završimo ja i Strašilo ovaj EP, pa onda ćemo ja i Đuro. Tekstovi i bitovi su spremni, samo da se poklopimo sa vremenom", istakao je reper..

Bonus video: