Massimu se sviđa, pa će i publici

Ispod tuša pjevam neke stare stvari kao “Moon River” ili “Raindrops Keep Fallin' On My Head”
0 komentar(a)
Detalj iz spota: Jurica Pađen i Aerodrom, Foto: Screenshot (YouTube)
Detalj iz spota: Jurica Pađen i Aerodrom, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.12.2016. 14:50h

Jurica Pađen i bend “Aerodrom”, objavili su novi singl kojim najavljuju album koji je u pripremi. Kao što su to obećali prije nastupa na Bedem festu, ovu godinu završavaju pjesmom “Ispod tuša” koja je nastala još dok je Pađen bio dio televizijskog šoua “Veliki brat”.

“Želio sam pametno da iskoristim vrijeme, zato sam boravak u kući iskoristio da se malo družim sa gitarom i napravim pjesmu”, prisjetio se u razgovoru za Vijesti Pađen.

Prvim reakcijama na singl koji je u etru nekoliko dana zadovoljan je autor, a posebno ga raduje činjenica da se novi singl sviđa i kolegama muzičarima.

“Baš mi je prije neki dan Massimo Savić poslao poruku kako je pjesma, tekst, melodija, spot sve u kompletnu odlično. Vala, kad se njemu sviđa mora se svidjeti i publici. Inače, za sad nema negativnih kritika na pjesmu, a drago mi je da to što radim se sviđa i mojim kolegama. Mada imam podršku ljudi van muzike”, pohvalio se Pađen.

Kao isnpiracija za pjesmu poslužila su mu dešavanja u kući, tačnije jedan od cimera.

“Inspiracija mi je bio Romano koji je stalno pjevao dok se tuširao. To me je i podsjetilo na film Vudi Alena gdje menadžer otkriva sjajnog pjevača koji je divno pjevao ispod tuša, a pred publikom bi mu se dešavala blokada, pa su morali na sceni da mu prave tuš kako bi mogao da nastupa. I eto, tako je nastala moja nova pjesma”, otkriva Pađen.

Poznat kao jedan od najplodnijih autora u regiji, nova pjesma je dokaz da mu i nakon nebrojenih hitova ne ponestaje inspiracije, a posebno ga raduje što o ovoj temi do sada muzičari nijesu pjevali.

“Kada sam završavao pjesmu ujedno sam čitao knjigu Boba Dilana “Hronike”, koju bih preporučio svima, u kojoj autor kaže da kad bi imao glas Vudi Gatrija stalno bi pjevao ispod tuša. Tada sam sebi rekao, eto na pravom sam putu sa temom”, priznaje Pađen.

Jurici i Aerodromu se u ovom singlu pridružio televizijski i radijski voditelj Dražen Kocijan koji je svojom izvedbom istakao komičnu notu koju pjesma nosi u sebi.

Najavnim singlovima “Od danas više ne pušim” i “Ispod tuša”, Pađen je riješio da zaobiđe ljubavne teme kojima se najčešće bave njegove kolege, i otkrije detalje iz privatnog života, a o tome šta možemo očekivati u narednom periodu, kaže:

“Ne smijem ni da pomislim gdje će me egzibicionizam i inspiracija odvesti (smijeh). Jedino što je bitno kod svake pjesme koju prezentujem publici je da nakon što je završim potpuno stojim iza nje”, ističe.

Jedan od najboljih gitarista u regiji i njegov bend Aerodrom potvrđuju status nosioca pozitivne energije, a namjerno je, kaže, napravio pjesmu koju neće biti lako otpjevati “Ispod tuša”.

“Morao sam ispratiti energiju benda. Kako je naš zvuk uživo veoma čvrsto, a ljudima se ta naša energija sviđa riješili smo da je provučemo kroz ovu pjesmu. Zvuk ima neobjašnjivu moć, a nedavno su naučnici, kada su izmjerili frekvencije i zvuk koji prozvode planete dok se okreću, konstatovali da je jednak tipkama na klaviru koje stvaraju akord C7, što je bluz akord” ispričao je Pađen.

I pored nove kompozicije, kad je njegovo pjevanje ispod tuša u pitanju, ostaće vjeran standardima.

“Ja volim da pjevam neke stare stvari među kojima su “Moon River” ili “Raindrops Keep Fallin' On My Head”, one što inače nekad znam da odsviram uz gitaru” zaključuje Pađen.

Bonus video: