Opjevao Crnu Goru pred punom Velikom salom

Shodno povodu kojim je koncert organizovan, gotovo sve pjesme koje je Kovačević izveo bile su pune patriotskog naboja
74 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2016. 15:36h

Poznati crnogorski kantautor Slobo Kovačević održao je sinoć u KIC-u “Budo Tomović” trijumfalni, jedan od najboljih i najvećih koncerata u karijeri. Događaj je organizovan u okviru proslave decenije obnove crnogorske nezavisnosti, a ko bi bolji izbor bio za to od Kovačevića koji je najveći dio svog opusa upravo posvetio domovini.

Koncert je bio rasprodat, Velika sala KIC-a dupke puna, a u publici od najmlađih do najstarijih, često i cijele porodice.

Kovačević je na binu izašao u crnom sakou i bijeloj košulji, sa velikim osmijehom preko lica, očigledno zadovoljan gužvom ispred bine, a pratio ga je veliki ansambl.

“Želja mi je da se večeras svi lijepo provedemo, a tu su sa mnom ne samo prijatelji koji me slušaju, već i koji sviraju sa mnom i koji su mi pomogli u stvaranju mog opusa”, poručio je pjevač.

Na repertoaru su se uglavnom našle sporije numere kojima je dominirala nježna Kovačevićeva gitara, a njih bi s vremena na vrijeme presjekla neka veselija pjesma poput “Pjesme mira”, koje bi natjerale publiku na pljeskanje u ritmu.

Prisutni su veći dio koncerta više pažljivo slušali, nego što su pjevali, ali su znali da se pridruže horski Kovačeviću kod njegovih najvećih patriotskih hitova, kao što je “Crna Goro kapljo vode”. Istu pjesmu publika bi ponekad i više puta presijecala ovacijama.

Shodno povodu kojim je koncert organizovan, gotovo sve pjesme koje je Kovačević izveo bile su pune patriotskog naboja, čak i one koje se tematski možda nisu striktno ticale Crne Gore.

Muzika je stilski bila najbliža zvuku kakav gaje Kovačevićevi prijatelji koji su sarađivali sa njim na muzičarevom posljednjem albumu “Omnia Vincit Amor”, poput Olivera Dragojevića i Meri Cetinić, dok su se ređale pjesničke slike zavičaja, nostalgije, ljubavi...

Organizatori su se potrudili da ugođaj bude potpun, pa je nastup pratilo i kvalitetno svjetlo, kao i video bim.

Kao gosti poznatom muzičaru su se tokom koncerta pridružili na bini Nenad Knežević Knez, Dejan Cukić i klapa “Assa Voce”.

“Duša se umiruje lijepim sjećanjima i lijepim događanjima”, poručio je Kovačević sa bine, a nakon uspješnog koncerta sinoć nema sumnje da će srce i duša poznatog kantautora biti ispunjeni.

Galerija

Bonus video: