Koncert u čast crnogorskog muzičara Bojana Bajramovića

Pjesme će pjevati njegovi dugogodišnji prijatelji i saradnici: Sergej Ćetković, Bojan Marović, Nenad Knežević – Knez, Danijel Alibabić, Andrijana Božović, Stevan Faddy, Mirsad Serhatlić, Šukrija Žuti Serhatlić, Zoran Kalezić, Ivan Čanović, Bane Nedović, Božo Bulatović, Edo Abdović, Igor Đurović, Bato Vujošević, Marko Prentić, grupa Perper, a sve njih uživo će pratiti bend „Crveno i crno“.
293 pregleda 2 komentar(a)
Bojan Bajramović, Foto: PROMO
Bojan Bajramović, Foto: PROMO
Ažurirano: 09.12.2016. 11:14h

U sklopu manifestacije Deus, u Velikoj Sali KIC-a „Budo Tomović“, u četvrtak 28. decembra, biće održan koncert u čast crnogorskog muzičara Bojana Bajramovića.

„Ovaj koncert, koji će okupiti neka od najvećih imena crnogorske estrade, podržali su Glavni grad, Ministarstvo kulture Crne Gore i PAM“, kazali su iz organizacije, otkrivši da će publika te večeri moći da čuje neke od najvećih hitova Bjramovića, među kojima su i „Evo zora“, „Umoran“, „Željo moja Podgorice“, „Nije muški“, „Gromovi pucaju“...

Ove i druge pjesme, pjevaće njegovi dugogodišnji prijatelji i saradnici: Sergej Ćetković, Bojan Marović, Nenad Knežević – Knez, Danijel Alibabić, Andrijana Božović, Stevan Faddy, Mirsad Serhatlić, Šukrija Žuti Serhatlić, Zoran Kalezić, Ivan Čanović, Bane Nedović, Božo Bulatović, Edo Abdović, Igor Đurović, Bato Vujošević, Marko Prentić, grupa Perper, a sve njih uživo će pratiti bend „Crveno i crno“.

„Sa video bima, publici će se te večeri obratiti i njegovi prijatelji i saradnici, a program će voditi Dušica Vugdelić i Sabrija Vulić“, dolali su organizatori u najavi.

Bajramović je preminuo 29. decembra 2008. u 49. godini.

Muzičku karijeru je započeo u bendu „Posejdon“ koji je osnovao još u Gimnaziji. Sastav „Laseri“, osnovao je 1980, a solo karijeru započeo je na Opatijskom festivalu dvije godine kasnije.

Tokom karijere snimio je osam samostalnih albuma i veliki broj kompilacija sa više od stotinu pjesama.

Bio je učesnik najpoznatijih regionalnih pop festivala, a među njegovim najpoznatijim hitovima su i numere „Spalila si sve“, „Plaćali smo Cigane“, „Gromovi pucaju“, „Milena“, „Umoran“, „Evo zora“, „Nije muški“ i „Kao nekad“.

Posljednjih osam godina života Bajramović je bio pedsjednik Udruženja estradnih umjetnika.

Bio je i osnivač dodjele godišnjih nagrada muzičarima iz Crne Gore „Montefon“, kao i festivala narodne muzike“.

Dobitnik je podgoričke Decembarske nagrade.

Bonus video: