NEPRIJATNOST ZA UKRAJINU

Bild: Evrovizija 2017. možda u Moskvi, Kijev ima finansijskih problema

Predsjednica Spoljnopolitičkog odbora ukrajinskog parlamenta Ana Gopko rekla je njemačkom listu da postoji jasna opasnost da takmičenje bude održano u nekoj drugoj zemlji, istakavši da bi to za Ukrajinu bilo katastrofalno
68 pregleda 1 komentar(a)
Džamala, Ukrajina, Eurosong, Foto: Reuters
Džamala, Ukrajina, Eurosong, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2016. 09:17h

Organizatori Evrovizije razmatraju mogućnost da Moskva bude domaćin tog muzičkog takmičenja 2017. godine, jer se vlasti Ukrajine suočavaju s finansijskim problemima u organizaciji tog događaja, piše danas njemački "Bild", pozivajući se na izvore u organizacionom odboru.

U članku se navodi da bi takva odluka mogla da bude izuzetno neprijatna za Ukrajinu, koja je stekla pravo da bude domaćin takmičenja, jer je ukrajinska pjevačica Džamala pobijedila na Evroviziji 2016, u maju u Stokholmu, s pjesmom pod nazivom "1944.", koju mnogi smatraju antiruskom, prenosi danas Tas s.

Predsjednica Spoljnopolitičkog odbora ukrajinskog parlamenta Ana Gopko rekla je njemačkom listu da postoji jasna opasnost da takmičenje bude održano u nekoj drugoj zemlji, istakavši da bi to za Ukrajinu bilo katastrofalno.

Krajem novembra je direktor ukrajinske nacionalne televizijske kompanije Alekdander Karebin rekao da je Evropska radiodifuzna unija (EBU) zaprijetila Kijevu da bi ga mogla lišiti prava da bude domaćin Evrovizije 2017.

Među razlozima za takvu odluku, ukrajinski zvaničnik je tada naveo birokratiju, neadekvatne zakone i nezainteresovanost nekih zvaničnika za takmičenje.

EBU će donijeti konačnu odluku o tome da li će Ukrajina biti domaćin Evrovozije 2017. na generalnom zasjedanju 8. decembra, navodi ruska agencija.

Preporučujemo za Vas