Rolling Stones objavili novi album

"To je omaž našim omiljenim umetnicima, koji su nas podstakli da i sami sviramo", nedavno je izjavio frontmen Mik Džeger,
0 komentar(a)
Rolling Stones, Foto: Screenshot (YouTube)
Rolling Stones, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.12.2016. 15:55h

Legendarna britanska rok grupa Rolling Stones danas će poslije 11 godina objaviti novi studijski album, u kojem se vraća korjenima bluz muzike.

"To je omaž našim omiljenim umetnicima, koji su nas podstakli da i sami sviramo", nedavno je izjavio frontmen Mik Džeger, predstavljajući novi album "Blue and Lonesome". Velikani roka su saopštili da su album snimili za tri dana, bez dodatnih nasnimavanja u studiju u Londonu.

Na dvije od 12 pjesama gostuje i gitarista Erik Klepton, takođe poznat po bluz muzičkim korjenima.

Stonesi su u početku svoje karijere svirali obrade hitova Džimija Rida, Vilija Diksona, Litl Voltera i drugih američkih crnih muzičara.

Kasnije je grupa razvila sopstveni stil s autorskim pjesmama Mika Džegera i Kita Ričardsa.

Njihova muzika se nikad nije previše udaljila od bluza, a od 1969. su se trijumfalno vratili hard roku zasnovanom na bluzu, krenuvši na američku turneju na kojoj su označeni kao "najveći rokenrol bend na svetu".

Njihove pjesme "(I Can't Get No) Satisfaction", "Jumpin' Jack Flash" i "Brown Sugar" smatraju se svojevrsnim himnama rokenrola.

Posljednji studijski album "A Bigger Bang" izdali su 2005. godine.

Bonus video: