Novi crnogorski metal bend Polar Shift objavio "Axis of Rotation"

Prvijenac podgoričkog sastava dostupan je od danas na platormi Bučan pas
90 pregleda 2 komentar(a)
polar shift, Foto: Facebook
polar shift, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.11.2016. 16:16h

Crnogorski metal bendovi Abzofran, Dementor, Hellbound i Out Zero više ne postoje, ali su njihovi članovi osnovali neku vrstu domaće super grupe pod nazivom Polar Shift koja je spremila debi izdanje "Axis of Rotation".

Prvijenac podgoričkog sastava dostupan je od danas na platormi Bučan pas i sadrži četiri uživo snimljene numere koje najavljuju predstojeći album. Bend je osnovan krajem prošle godine, a čine ga Luka Bošković (gitara, bekvokal), Miloš Pupović (bubnjevi), Damjan Vujošević (bas) i Radoje Albijanić (vokal).

"Nakon izlaska iz Abzofrana zbog gubljenja zadovoljstva u muziciranju uslejd razilaženja u viziji kuda bi bend trebalo da ide, odlučio sam da nađem prije svega 'easygoing' ljude, pa onda muzičare, koji će sa uživanjem prići na jedan naivan i opušten način muzici, bez žanrovskih i sličnih stega i ubjeđenja da su profesori muzike, što je osobina koja krasi podgoričke muzičare. To je jedini pravi način da se u priču uđe od početka sa puno razumijevanja i pomaganja, a da krajnji rezultat bude prirodan", objašnjava Bošković u razgovoru za "Vijesti" i dodao da je Polar Shift nastao iz druženja i "ljubavi prema sviranju sa ljudima, a ne sa kompjuterom".

"Tako da je ovo prije drugarski kvartet koji igrom slučaja svira i uživa u tome, prije nego četiri muzičara koja će da se posvađaju oko tempa i paralelnih molova", skromno će Bošković.

On je otkrio da je veći dio EP-a nastao u periodu od januara do danas, a pjesme je insprisala želja za zajedničkim muziciranjem i druženjem.

"Pjesme su nastajale u razlicitim periodima, neke direktno na probi slucajno i ni iz čega, neke su spajane zajedničkim radom, donesene od kuće i zajedno aranžirane", kazao je frontmen.

"Axis of Rotation" će osmi Bučnog psa biti dostupan za besplatno slušanje i na YouTube, Soundcloud, Reverb Nation i sličnim servisima, a Bošković je objasnio da je njegova namjena da javnost bude obaviještena da Polar Shift postoji i da čuje kakvim se zvukom bend bavi uoči izlaska albuma koji podgorički metalci pripremaju.

"Pjesme karakteriše amaterski rokenrol, kako smo ga definisali. Rokenrol jednostavno jer su nam korijeni u njemu, tako da se ubuduće može definitivno očekivati takav pristup, a zvuk kakav god da izađe u trenutku, a da je naš lično. Pjesme govore o svakodnevnom čovjeku, o problemima sa kojim se susreće i sa svim opterećenjima za duhovnu i fizičku slobodu, kojih je svakim danom samo više", ističe frontmen.

Polar Shift uveliko radi na albumu koji će ovaj EP najaviti, a Bošković je otkrio da će se zvati "Aestivation Planet" i da će biti bilingvalan, odnosno da će tekstovi biti na crnogorskom i engleskom.

"Smatramo da imamo što da ponudimo i ex Yu području na kojem ima dosta poklonika rokenrola, kao i šire. Sve četiri pjesme sa EP-a će se naći i na albumu,uz ostale numere koje su već komponovane, samo još treba da ih snimimo. Još uvijek ne znamo da li ćemo čekati da se snimi komplet album i tek ga onda plasirati ili ćemo objavljivati pjesme čim izađu iz studija, jednu po jednu radi naše nestrpljivosti, a i da ne prezasitimo krhko slušalačko uho. U obje varijante, prvi rezultati se mogu očekivati početkom iduće godine", najavio je Bošković.

On je kazao da Polar Shift ima u planu i spotove, kao i promotivne svirke, o kojima će publika biti blagovremeno obaviještena putem njihove Facebook stranice.

Bonus video: