The Weeknd objavio novi album: Inspirisani Bouvijem i Prinsom

The Weeknd kaže kako je novi album "Starboy" inspirisan smrću Dejvida Bouvija i Princa
80 pregleda 0 komentar(a)
The Weeknd, Foto: Shutterstock
The Weeknd, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.11.2016. 17:16h

Dvostruki R&B pobjednik je objavio svoj dugoiščekivani album na muzičkim servisima. Album sa 18 pjesama traje više od jednog sata i sadrži i pjesme sa Daft Pankom, kao i saradnju sa Kendrikom Lamarom i Lanom Del Rej.

Weeknd-ov četvrti album stiže poslije uspešnog "Beauty Behind The Madness" koji je stigao na vrh Bilbordove top liste kao i singlovi "The Hills" i "Can't Feel My Face", sa istog albuma.

The Weeknd kaže kako je novi album "Starboy" inspirisan smrću Dejvida Bouvija i Princa. Kaže kako voli Bouvija i da ga smatra glavnim i odgovornim pronalazačem. Sa druge strane, Tesfej je čak imao zakazan termin u Pejsli Park studiju sa Princom, ali u aprilu je njegov dugogodišnji heroj nažalost preminuo.

"Album je kao veliki kolaž. Inače imam linearnu priču, ali ovo je šizofreno - to je vjerovatno najbolji način za opisati album. Svaka pjesma je kao jedan lik.", opisuje on novi album i dodaje "Stvari mi dolaze prirodno. Fanovima se sviđa, a ja volim da stvaram. To je kao R-rated film, kao Tarantino - ne znam zašto, jednostavno volim nasilje".

Novi album možete preslušati OVDJE

Bonus video: