Drejk dobio nagrade, Tramp uvrede

Manekenka Điđi Hadid i komičar Džej Faroh, bili su voditelji manifestacije, pa su svoju ulogu iskoristili da se na sceni šale na račun izbornog Sistema, plagijata Melanije Tramp i nemogućnosti “predsjednika da odredi koja je boja kože pjevača Bruna Marsa”.
75 pregleda 0 komentar(a)
Drejk, Foto: Trbimg.com
Drejk, Foto: Trbimg.com
Ažurirano: 21.11.2016. 12:43h

Dodjela Američkih muzičkih nagrada, koja je održana sinoć po lokalnom vremenu u Microsoft dvorani, u Los Anđelesu, prošla je u znaku muzičara koji su promovisali nove pjesme, ali i njihovih kolega koji su izrazili bunt zbog političke situacije, odnosno nedavno izabranog predsjednika Donalda Trampa.

Najglasniji u tome bio je frontmen pank benda Green Day, Bili Džo Armstrong, koji je sa kolegama izveo numeru “Bang Bang” sa politički inspirisanog albuma “Revolution Radio”, a koja je sama po sebi provokativna jer pokušava da predstavi stvari iz uma masovnog ubice.

“Ne Tramp! Ne KKK! Ne fašistička Amerika!”, poručivao je pjevač između strofe i refrena.

Sa druge strane Idina Menzel, ubrojala je sebe među “zvanice koji se osjećaju nesigurno i uplašeno”, dok je Sting koji je primio priznanje za životno djelo, iskoristio svojih nekoliko minuta na sceni da se osvrne na Trampovu politiku protiv migranata, ističući da je ranije to bila stvar koja je činila Ameriku najboljom državom na svijetu.

Manekenka Điđi Hadid i komičar Džej Faroh, bili su voditelji manifestacije, pa su svoju ulogu iskoristili da se na sceni šale na račun izbornog Sistema, plagijata Melanije Tramp i nemogućnosti “predsjednika da odredi koja je boja kože pjevača Bruna Marsa”.

Pomenuti pjevač nastupio je u revijalnom dijelu, izvodeći numeru “24K Magic”, a na polovini pjesme je napravio pauzu kako bi izveo ples u stilu Majkla Džeksona

Kada se izuzmu politički komentari, veče je proteklo u takmičarskom duhu, a među najboljima već u startu izdvojio se kanadski pjevač Drejk, koji je kao pratnju na dodjelu poveo svog oca, sa rekordnih 13 nominacija.

On je na kraju dobio tri priznanja i to za najbolji rap/hip hop album, za najboljeg rep izvođača i najbolju rep numeru “Hotline Bling”, nakon čega se obratio publici.

“Želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli da snimim album. Gradu Toront, mojim fanovima, roditeljima… Moj otac je ovdje, sa mnom”, rekao je on tokom preuzimanja nagrade.

Najemotivniji momenat ipak je bio, kada je na scenu izašla Prinsova sestra Tika Nelson, kako bi primila nagradu za najbolji soundtrack za “Purple Rain”, a dok je preuzimala statuu u ime preminulog muzičara u publici se gotovo nije mogla vidjeti osoba koja ne plače.

“Prins je pobijedio šanse, kao crni tinejdžer koji je imao cilj da zapali svijet. Imao je hrabrosti da bude drugačiji, sa vizijom i božjim talentom on je i sada jedan od najvoljenijih muzičara na svijetu”, kazala je ona.

Pored pomenutih, nagrade su dobili i “Twenty One Pilots” (najbolji bend, grupa ili duet, najbolji rok izvođač), The Chainsmokers (najbolji izvođač elektronske dens muzike), Fifth Harmony i Ty Dolla Sign sa pjesmom “Work From Home” (saradnja godine), Tim Mekgrou sa “Humble and Kind” (najbolja kantri pjesma), Zejn Malik (novi izvođač), Florida Georgia Line (najbolji kantri bend), Selena Gomez (najbolji pop/rok izvođač), Ariana Grande (izvođač godine), Kris Braun (muški soul i r’n’b izvođač), Rijana (ženski soul i r’n’b izvođač, najbolji album “Anti” i najbolja pjesma “Work”), Adel (najbolji izvođač), Enrike Inglesias (najbolji latino izvođač).

Bonus video: