Menadžer benda "Eagles of Death Metal", tvrdi da muzičari nisu izbačeni iz Bataclana

“On nikada nije ni pokušao da uđe u klub, na koncert Stinga. Ovih dana, ne radi se o Džesu ili njegovom bendu. Zapravo, on jeste u Parizu kako bi sa prijateljima i porodicama žrtava, kao i fanovima podijelio tugu zbog tragičog događaja od prošle godine”, izjavio je Polak.
0 komentar(a)
Eagles of Death Metal, Foto: Nbcnews.com
Eagles of Death Metal, Foto: Nbcnews.com
Ažurirano: 14.11.2016. 15:36h

Dvojici članova benda “Eagles of Death Metal”, tokom čijeg je koncerta održanog u Parizu prije tačnog godinu dana, poginulo 89 ljudi u terorističkom napadu, navodno je zabranjen ulaz u Bataclan koncertnu halu, u kojoj se sve odigralo, međutim njihov menadžer tvrdi da to nije tačno.

Kako prenose francuski mediji, članovi, među kojima je bio i frontmen Džes Hjuz, su vraćeni sa ulaza dok su pokušavali da uđu na koncert Stinga u subotu veče, a za to je zaslužan kodirektor događaja Džuls Frutos.

“Došli su i izbacio sam ih. Neke stvari se ne mogu oprostiti”, kazao je Frutos za AFP.

Razlog za to je izjava Hjuza koju je u martu ove godine dao za Fox Business News, insinuirajući da su članovi obezbjeđenja sale Bataclan bili teroristi koji su učestvovali u napadu.

Frontmen benda se kasnije izvinio zbog “neosnovane sugestije”, ali je takođe kritikovao francusku oštru politiku kontrole oružja.

“Da li je vaša francuska kontrola oružja zaustavila jedno je*eno ubistvo u Bataclanu. Ako neko misli da jeste neka se javi. Volio bih da to čujem, jer mislim da nije tačno”, kazao je Hjuz tada.

Prije dva mjeseca, Frutos je za medije otkrio da bend “Eagles of Death Metal” od njena nije tražio dozvolu za ponovni nastup u Bataclanu, ali i da jesu on bi ih odbio.

“Džes se usudio da uputi nevjerovatno lažne optužbe tokom proteklih mjeseci. Čisto je ludilo optužiti osoblje za teroristički napad”, rekao je Frutos.

Dok jedni mediji javljaju da su članovi američkog sastava izbačeni, drugi se pozivaju na menadžera muzičara Marka Polaka, koji poriče bilo kakav incident, kao i navode da je Hjuz pokušao da uđe na koncert Stinga.

“On nikada nije ni pokušao da uđe u klub, na koncert Stinga. Ovih dana, ne radi se o Džesu ili njegovom bendu. Zapravo, on jeste u Parizu kako bi sa prijateljima i porodicama žrtava, kao i fanovima podijelio tugu zbog tragičog događaja od prošle godine”, izjavio je Polak.

“Ovdje se radi o tragičnim gubicima koji su se odigrali pred njegovim očima tokom nastupa, a kukavica Frutos želi da napumpa priču o ponovnom otvaranju kluba lažnim pričama za medije, kaljajući priliku da se širi mir i ljubav”, dodao je on.

Hjudž se, kao prenosi Billboard magazin zaista nalazi u Parizu, gdje na poziv gradonačelnika došao da prisustvuje komemorativnoj godišnjici.

Bataclan koncertna sala ponovo je otvorena koncertom Stinga, tačno godinu dana nakon terorističkog napada u Parizu.

Britanski pjevač obratio se publici, među kojima su bili i oni koji su preživjeli napad, sa porukom da treba da odaju počast smrti i slave život.

Koncert je počeo minutom ćutanja, nakon čega je Sting poručio “da niko neće zaboraviti žrtve”, te zapjevao pjesmu “Fragile”.

Bonus video: