Beskućnici u prvim redovima koncerta legendarnog Morikonea

Nekoliko hiljada beskućnika dobilo je počasno mjesto u dvorani Pavla VI u prvim redovima na mjestu gdje papa Franjo održava neke od opštih audijencija, a iza njih su bili vatikanski dužnosnici i drugi gosti
61 pregleda 1 komentar(a)
Enio Morikone, Foto: Reuters
Enio Morikone, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2016. 12:04h

Beskućnici iz evropskih i afričkih zemalja bili su počasni gosti humanitarnog koncerta koje je za njih u subotu naveče održao dobitnik Oskara za muziku, italijanski kompozitor Enio Morikone.

Dobitnik ovogodišnje nagrade Akademije za film "Mrska osmorka" (The Hateful Eights), 88-godišnji Morikone ravnao je orkestrom koji je premijerno izveo njegovu kratku kompoziciju nazvanu "Bog, jedan od nas", prenosi Hina.

Na koncertu su bili izvedeni i odlomci iz neke njegove najpoznatije filmske muzike, na primer iz filma "Misije" (1986.) reditelja Rolanda Džofija, te filma "Bilo jednom u Americi" Serđija Leonea iz 1984. godine.

Nekoliko hiljada beskućnika dobilo je počasno mjesto u dvorani Pavla VI u prvim redovima na mjestu gdje papa Franjo održava neke od opštih audijencija, a iza njih su bili vatikanski dužnosnici i drugi gosti.

"Živim u šatoru. Za mene je bilo nešto da sjedim u prvom redu", navodi Atila, 48-godišnji Mađar koji je izgubio posao građevinskog radnika u Rimu, a na koncert ga je dovela katolička humanitarna udruga.

Papa je u petak primio oko 3500 beskućnika, siromaha i izbjeglica - nekih 1500 Italijana, 1200 Francuza i 500 Njemaca - iz dvanaest evropskih zemalja, a među njima i Hrvatske, te takođe iz Afrike, na početku njihova trodnevnog hodočašća u okviru Jubileja milosrđa koji se završava iduće sedmice.

Beskućnica iz Hrvatske Ljiljana Plačković rekla je da je presrećna što je dobila mogućnost da putuje u Rim i da vidi Papu.

Bonus video: