Crna Gora među 43 učesnika Eurosonga

Na šezdesetdrugom Eurosongu neće nastupiti predstavici Bosne i Hercegovine, dok će Austrija, Danska i Velika Britanija imati jubilarni, 60. nastup na ovom takmičenju.
92 pregleda 4 komentar(a)
Highway, Eurosong, Foto: Reuters
Highway, Eurosong, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2016. 19:02h

Crna Gora biće jedna od 43 zemlje, koliko će ih naredne godine učestvovati na Eurosongu.

Na 62. Pjesmi Evrovizije učestvovaće 43 zemlje, čime je izjednačen rekord u broju izvođača prethodno postavljen 2008. u Beogradu i 2011. u Dizeldorfu, saopštio je organizator popularnog takmičenja European Broadcasting Union (EBU).

Ove godine Eurosong će biti održan u ukrajinskom Kijevu koji je bio domaćin takmičenja 2005. godine, kada je tadašnju Srbiju i Crnu Goru predstavljao šestočlani podgorički sastav "No Name".

Izvođači će nastupati u hali Internacionalnog izložbenog centra, koja može da primi 11 hiljada gledalaca.

Nakon jednogodišnje pauze, na takmičenje se vraćaju se Rumunija i Portugal, a takođe će treću godinu zaredom svog predstavnika imati i daleka Australija.

Svoje učešće na Eurosongu, pored pomenutih zemalja potvrdile su i Albanija, Jermen, Austrija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Gruzija, Grčka, Mađarska, Irska, Island, Izrael, Italija, Letonija, Litvanija, Makedonija, Malta, Moldavija, Holandija, Poljska, Rusija, San Marino, Srbija, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska i Velika Britanija.

Na šezdesetdrugom Eurosongu neće nastupiti predstavici Bosne i Hercegovine, dok će Austrija, Danska i Velika Britanija imati jubilarni, 60. nastup na ovom takmičenju.

Poznati su i datumi održavanja ovog festivala, pa će prve dvije polufinalne večeri biti održane 9, donosno 11. maja, dok je finale zakazano za 13. maj.

Jon Ola Sand, izvršni supervizor Eurosonga je kazao da su organizatori ushićeni zbog izjednačavanja rekorda u broju učesnika.

“Evrovizija i dalje ujedinjuje auditorijum na jedinstven način, 2016. gledalo ga je više od 200 miliona ljudi”, dodao je on.

Bonus video: