Andrea Demirović se vratila na scenu poslije 3 godine

Pjevačica sarađivala sa kreatorkom Marinom Banović Džuver
299 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2016. 18:21h

Crnogorska pjevačica Andrea Demirović singlom "Posveta", koji je promovisala u četvrtak u podgoričkom lokalu "Elite", prekinula je trogodišnju diskografsku pauzu.

"Nakon Eurosonga posvetila sam se obrazovanju, završila sam osnovne studije na Muzičkoj akademiji, nakon kojih sam upisala specijalističke i počela da radim u Muzičkoj školi kao profesor. Rad sa djecom me ispunjava, a u međuvremenu sam postala i majka dječaka, pa sam za ove tri godine u životu imala druge prioritete", priznala je Demirovićeva odlučna da je pravo vrijeme za novi singl.

Muziku i tekst za numeru "Posveta" napisao je Vladimir Grajić, sa kojim je, kako kaže "obnovila saradnju".

"Sa Grajićem sam već imala priliku da radim, naime on potpisuje i moj prethodni singl "Odlazim", a tekst je napisala njegova prijateljica i saradnica Mia Piade. Pjesma je još u aprilu snimana u Beogradu, ali smo čekali spot kako bismo je objavili. Naime, kako sam scenario sama osmislila čekala sam prave ljude koji bi tu moju ideju sproveli u djelo, pa sam tako naišla na sjajnog Dejana Senića i "Bubulj" produkciju koji su ostvarili moj san", otkrila je Andrea.

Novi singl opisuje kao univerzalnu ljubavnu priču koja govori o muško-ženskim odosima.

"Zamislila sam da čitava priča kroz video bude predstavljena u retro-mediteranskom stilu, a cilj mi je bio da kroz kadrove u prikažem svoj rodni grad Bar. Kada sam razmišljala o stilu i kostimima, nazvala sam Marinu Banović Džuver koja je odmah imala adekvatno rješenje", prisjeća se Demirović.

Marina je otkrila da sa Andreom sarađuje već dugi niz godina, jer im se "energije poklapaju".

"Naša saradnja poprimila je ozbiljne dimenzije i sada se razumijemo kroz nekoliko rečenica. Priča koju je zamislila odmah mi je legla, a kako je kolekcija Tango već bila prikazana, iz nje smo odabrali modele koje je Andrea nosila u spotu", kazala je Banović Džuver.

Saradnjom sa Demirovićevom bio je zadovoljan i autor spota Dejan Senić.

"Andrea je veliki profesionalac, došla je sa već gotovim scenarijem, ali je bila spremna da prihvati i neke naše sugestije. Saradnja sa njom je divno iskustvo, a posebno mi je drago što smo kroz ovaj spot oživjeli neke zaboravljene lokacije", istakao je Senić.

Odluku Demirovićeve da se vrati na muzičku scenu podržao je veliki broj kolega, pa su među prisutnima na promociji bili Andriana Božović, Stevan Faddy, Božo Bulatović, Momčilo Zerković Zeko.

Galerija

Bonus video: