Pit Tauzend: Koncerti mi više ništa ne znače

Fanovi, pogotovo oni čiju mladost su obilježile pjesme navedenih izvođača, su pojurili na festival sa radošću i uzbuđenjem, ali britanski rokeri nisu dijelili istu emociju.
53 pregleda 0 komentar(a)
The Who (Novina)
The Who (Novina)
Ažurirano: 24.10.2016. 16:49h

Kultna britanska rok grupa Tho Who nekada je pjevala o tome kako se njeni članovi nadaju da će umrijeti prije nego što ostare.

To im nije uspjelo, ali izgleda da je ista želja ostala, samo da ne bi morali svake večeri da sviraju jedne te iste pjesme.

Takav je barem stav gitariste i lidera benda Pita Tauzenda, koji je za "The Times" izjavio da ga koncerti više nimalo ne uzbuđuju.

"Ja sam tako dosadan lik. Koncerti mi više ništa ne znače", iskreno će gitarista.

The Who je nedavno svirao na festivalu Desert Trip u Kaliforniji, na kojem su se okupila neka od najvećih imena iz rok istorije, kao što su Rolling Stones, Bob Dilan i Pol Makartni.

Fanovi, pogotovo oni čiju mladost su obilježile pjesme navedenih izvođača, su pojurili na festival sa radošću i uzbuđenjem, ali britanski rokeri nisu dijelili istu emociju.

"Bio bih lažov kada bih rekao da je bilo baš sjajno i zabavno. Nije bilo zabavno. Bila je to obična tezga koju sam odradio i uzeo pare. Istina je da ne volim da nastupam, ali sam dobar u tome. Imam sreće da sam dobar u nečemu, moglo se desiti da radim u klanici", kazao je Tauzend.

On se svojski potrudio da istakne koliko mu taj, kao i ostali koncerti grupe The Who nisu značili.

"Ne uzbuđujem se na bini. Možda ću sići sa bine, pogledati se u ogledalo i nasmijati se, ali to će biti zlobni smijeh, u fazonu: 'Kakvo sranje! Uspjeli smo da izvedemo još jednu prevaru!'", objasnio je gitarista.

Ova izjava će vjerovatno razbjesniti neke od fanova benda, pogotovo one koji su morali da plate više od hiljadu funti (1122 eura) za kartu za Desert Trip. Ipak, činjenica je da Tauzend ne dozvoljava da njegova nezainteresovanost loše utiče na nastupe The Whoa.

Britanski sastav je u Kaliforniji odradio energičan dvočasovni koncert, na kojem su se mogli čuti hitovi kao što su "I Can'T Explain", "My Generation" i "Behind Blue Eyes". "Mi smo verzija Adel ili Lejdi Gage iz 1967", poručio je Tauzend kroz smijeh publici na tom nastupu, tako da se može pretpostaviti da se ipak bar malo zabavio.

On je takođe izrazio zahvalnost fanovima što su došli na koncert.

"Hvala što ste došli da nas vidite, volimo vas", kazao je gitarista sa bine i posvetio pjesmu "The Kids Are Alright" mlađem dijelu publike.

Bonus video: