Bend uz svaki album daje po dva grama pepela preminulog člana

"Ovo nije prevara. Odlučili smo da koncept albuma dovedemo do logičnog zaključka 'producirajući' člana benda. Ovim potezom slavimo i činjenicu da umjetničke ideje nemaju granica za Dona. Sigurni smo da bi se njemu svidio ovaj potez", saopštio je bend
79 pregleda 1 komentar(a)
pepeo Negativland
pepeo Negativland
Ažurirano: 22.10.2016. 12:15h

Eksperimentalni američki bend Negativland izgubio je nekoliko članova tokom protekle dvije godine.

Ijan Alen je preminuo u januaru 2015, u julu mu se pridružio Don Džojs, da bi ovaj svijet napustio i Ričard Lajons u aprilu prošle godine.

Bend iz San Franciska odlučio je da iskoristi ove smrti i pruži fanovima unikatno iskustvo, pa će tako oni koji naruče novi album Negativlanda "The Chopping Channel" dobiti i dva grama kremiranog Džojsa u prahu.

"Ovo nije prevara. Odlučili smo da koncept albuma dovedemo do logičnog zaključka 'producirajući' člana benda. Ovim potezom slavimo i činjenicu da umjetničke ideje nemaju granica za Dona. Sigurni smo da bi se njemu svidio ovaj potez", saopštio je bend.

Iz Negativlanda su istakli da Džojsovi posmrtni ostaci nisu na prodaju, već su poklon, te da nije slučajno što je njegov prah dio projekta benda.

"Njegovi ostaci se savršeno uklapaju u koncept. Kada čujete album, shvatićete", stoji u saopštenju ovog sastava objavljenom na Facebooku.

Američki muzičari očigledno imaju planove u vezi sa Lajonsovim ostacima.

"Prije nego što je preminuo, Ričard nam je rekao da sa njegovim ostacima radimo što želimo, samo da to bude drugačije od ovoga što smo uradili sa Donom i da se pobrinemo da bude zabavno", naveli su iz benda.

"The Chopping Channel" izlazi 21. oktobra.

Bonus video: