Karadaglić zbog povrede pauzira sa scene

"Veoma mi je teško da ovo prihvatim, ali nažalost, nemam drugog izbora", dodao je on
86 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Karadaglić, Foto: Zoran Đurić
Miloš Karadaglić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.10.2016. 16:46h

Najpoznatiji crnogorski muzičar Miloš Karadaglić saopštio je putem društvenih mreža da neće nastupati neko vrijeme. Prema saznanjima Vijesti, poznati muzičar nije bolestan, već su njegovi problemi posljedica povrede ruke.

On je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao da su mu ljekari savjetovali da pauzira sa svim koncertnim aktivnostima ove godine, zbog kompleksnosti jedne vrste poremećaja pokreta koji mu je ustanovljen 2015.

"Ja živim za koncerte. Biti na bini i dijeliti dar muzike - ništa ne volim više od toga, Za dvije sedmice je trebalo da krenem na najuzbudljiviju turneju moje karijere. Svih ovih mjeseci davao sam sve od sebe da se spremim za nju. Ali koliko god se trudio, fizički problem sa kojim sam se borio 2015. se nažalost vratio. Doktori su bili jasni i rekli da je ova vrsta poremećaja pokreta koju imam kompleksna i beskompromisna i da se ne može riješiti za par sedmica ili mjeseci", objasnio je Karadaglić.

On je istakao da mu je bilo izuzetno teško, ali da je sa velikom tugom morao da se povinuje zahtjevima ljekara.

"Tokom naredne godine, dok budem uporno radio na mom oporavku i povratku na scenu, planiram da svoju energiju fokusiram na druge stvari koje mi istinski znače. Nastaviću da radim sa odabranim dobrotvornim i obrazovnim organizacijama, kao i talentovanim učenicima gitare... Nepokolebljiv sam u namjeri da ispunim obećanje da ću se vratiti na binu brže nego što mislite, jači i bolji nego ikada. Međutim, za sada mogu samo još jednom da kažem koliko mi je žao zbog ovih razočaravajućih vijesti koje sam morao da vam saopštim", napisao je gitarista.

Karadglić je posljednji album pod nazivom "Blackbird: The Beatles Album", na kojem je kako i sam naslov sugeriše obradio pjesme kultnih Bitlsa, objavio je početkom godine.

U međuvremenu je bio mentor u TV serijalu "Guitar Star" za Sky Arts i dizajnirao ručni sat za švajcarsku marku "Raymond Weil", od čije prodaje je novac donirao u humanitarne svrhe. BBC-jev “Music Magazine” početkom godine uvrstio je Karadaglića među šest najvećih klasičnih gitarista u posljednjem vijeku.

Bonus video: