Šerić: Balkanska tuga mi očito ne da mira

Radi se o klasičnom “Pavel” singlu s prepoznatljivim potpisom Aljoše Šerića i sjajnom Antoniom Matković Šerić koja je ovoga puta preuzela ulogu glavnog vokala
0 komentar(a)
Aljoša Šerić (Pavel), Foto: Privatna arhiva
Aljoša Šerić (Pavel), Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.10.2016. 15:37h

Hrvatski sastav “Pavel” nakon dva hit singla kojima su uspješno krenuli da otkrivaju pjesme s budućeg, novog albuma - ‘Poslije nas’ i ‘Vrijeme života’, objavili su joj jednu numeru nazvanu ‘Ljubav’.

Radi se o klasičnom “Pavel” singlu s prepoznatljivim potpisom Aljoše Šerića i sjajnom Antoniom Matković Šerić koja je ovoga puta preuzela ulogu glavnog vokala.

Nakon ‘Čuvaj me’ i ‘Poslije nas’, velikih balada koje su retro teksturom vratile publiku u bolju muzičku prošlost i osvojile publiku i eter, ‘Ljubav’ je prema Aljošinim riječima posljednji i ponajbolji dio, te trilogije.

"Pjesma je naš novi, ali i posljednji rad na temu "Kako uklopiti šlager pjesmu u vintage pop aranžman i ne napisati temu za Jamesa Bonda". Balkanska tuga mi očito ne da mira od rođenja, pa sam jednog dana odsvirao razloženi a mol i počeo pjevati ono što bih ja htio čuti na nekom kasnonoćnom druženju. Antonia je otpjevala najbolje ikad i s pjesmom smo toliko zadovoljni da sam s njom zatvorio poglavlje pisanja ovakvih retro vintage tema. Samo najbolje za kraj”, zaključuje Šerić koji je radio muziku i tekst, dok je aranžman djelo Pavela u saradnji sa Srđanom Sekulovićem Skansijem.

Spot za pjesmu ‘Ljubav’ režirao je Radislav Jovanov Gonzo.

Bonus video: