MC Marko o ovoj himni: Pjesma je najbolja pozivnica na utakmicu

Ako doživim da na stadionu Crna Gora zapjeva pjesmu, osjećaću se kao Goran Karan i Dženifer Lopez zajedno
125 pregleda 6 komentar(a)
MC Marko koncert, Foto: Savo Prelević
MC Marko koncert, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2016. 18:53h

Fudbalska reprezentacija dobila je još jednu himnu, numeru “Crna Goro da se ori” čiji je autor MC Marko.

“FSCG ima lijepi trend da svake godine u saradnji sa domaćim muzičarima i izvođačima objavi pjesmu za navijače, što je po mom mišljenju najljepša pozivnica za utakmicu”, smatra MC Marko i dodaje da je bilo lako napisati navijačku pjesmu.

“Volim i pratim fudbal, odnosno reprezentaciju pa sam uz dozu velikih emocija pristupio tom poslu odgovorno, i čini mi se, napravio lijepu pjesmu”, kazao je on i istakao da se potrudio da u videu prikaže navijače “kao mlade lijepe ljude koji podržavaju svoju reprezentaciju”.

“Primijetićete da u spotu nema nasilničkih momenata, alkoholisanih navijača, baklji i mnogih drugih stvari koje takođe prate utakmice. Vjerujem da sam uspio ovom cjelinom da na suptilan način pozovem navijače na stadion, pa već protiv Kazahstana očekujem pobjedu naših i pun stadion”, poručio je MC Marko.

Iako je publici poznat i kao izvođač, MC Marko je odlučio da izvedbu himne prepusti iskusnom imenjaku Marku Vlahoviću.

“Odlučio sam da ne kvarim ovako lijepu pjesmu svojim glasom (smijeh). Marko Vlahović je rođen da pjeva rokenrol, fank i navijačke pjesme, tako da mi je legao fantastično i čini mi se iznio ovu pjesmu uvjerljivo. Na snimanju mu je Skaj Vikler rekao da je specijalista za pjevanje navijačkih pjesama”, otkriva MC Marko.

Vlahović je prije ove himne za Sokole, otpjevao i one za Zlatne lavice i Ajkule.

“Čovjek zna znanje, sve mu je odmah jasno i donosi to strastveno, uvjerljivo i tehnički ispravno”, zadovoljan je MC Marko.

Navijačke pjesme, kako bi ih mase lake pjevale, ne bi smjele da imaju zahtjevnu melodiju, pa je autor morao da vodi računa i o tom “detalju”

“Da sam pogodio melodiju, pokazalo se u studiju Mihe Radonjića gdje sam snimao vođe navijača reprezentacije. Išlo nam je lako i sve smo usnimili za pola sata. To mi je bio znak da će i ostala publika na stadionu pod Goricom lagano moći da pjeva "Crna Goro da se ori"”, siguran je on i otkriva kako su u studiju reagovali upravo navijači koji će ovu numeru pjevati na stadionu.

“Dok su pjevali u studiju bili su naježeni i euforični kao da smo dali gol Brazilcima u 90. minutu finala svjetskog prvenstva”, pohvalio se MC Marko koji prati utakmiče reperezentacije, pa će mu biti drago kad bude na prepunom stadionu čuo i svoju numeru.

“Volio bih da ova numera zaživi i ukoliko doživim na stadionu da Crna Gora zapjeva pjesmu, osjećaću se kao Goran Karan i Dženifer Lopez zajedno (ma što to značilo)”, našalio se on i otkrio da je fudbal njegov omiljeni sport.

“Volim sport. Tata je bio fudbaler, ja sam igrao do osamnaeste i fudbal mi je broj jedan, mnogo praznih mjesta, pa rukomet, košarka, boks... Dao bih sve da se plasiramo na veliko takmičenje. Možda će zvučati grubo, ali bih radije gledao fudbalsku utakmicu koja će se završiti 0:0 nego finale svjetskog prvenstva u bilo kojem sportu”, ističe MC Marko.

Bonus video: