OBJAVLJENE NOMINACIJE

MTV Best Adria Act: I ove godine bez muzičara iz Crne Gore

Za najboljeg regionalnog izvođača takmiče se „Elemental“, Luce, S.A.R.S, „Siddharta“ i Toni Zen
0 komentar(a)
Elemental, Foto: Maja Bota/Facebook
Elemental, Foto: Maja Bota/Facebook
Ažurirano: 28.09.2016. 16:56h

Hrvatski bend „Elemental“, mlada kantautorka Luce, srpski „S.A.R.S.“, slovenački sastav „Siddharta“ i makedonski reper Toni Zen izvođači su iz regiona koji će konkurisati ove godine za nagradu u konkurenciji MTV Best Adria Act.

Dodjela MTV EMA održaće se u nedelju, 6. novembra, u Roterdamu u Holandiji, a glasanje će trajati do 5. novembra na sajtu MTV-a.

Ove, kao ni prošle godine u konkurenciji nema izvođača iz Crne Gore.

Zagrebački hip hop velikani, bend “Elemental”, nisu krili oduševljenje zbog treće MTV EMA nominacije.

”Stvarno smo srećni! Ova je godina bila nevjerovatna, i ova nominacija samo zaokružuje fantastično putovanje od trenutka kada smo odlučili da samostalno izdamo naš posljednji album 'Tijelo'. Uzeli smo vremena i koncentracije da napravimo album s kojim smo 200 odsto zadovoljni, a izgleda da je to urodilo plodom - od fantastičnih recenzija, prepunog Doma sportova u Zagrebu i Hale sportova u Beogradu, nagrade Porin za hit godine, ljeta prošaranog svirkama svuda po regionu - i onda jesen počne s ovom nominacijom za Best Adria Act! A godina još nije ni gotova! Može li bolje?”, kazali su iz “Elementala”.

Za Luce ovo je prva MTV nominacija, pa je priznala da je srećna i počašćena što je dio ovogodišnjih nominacija.

Beogradski bend “S.A.R.S.” treći put se našao u trci za najboljeg regionalnog izvođača.

“Nadamo se da ćemo u ovoj jubilarnoj godini za 'S.A.R.S.' uspjeti da krunišemo dosadašnji rad osvajanjem ove muzičke nagrade”, ne kriju članovi grupe očekivanja vezana za nagradu Best Adria Act.

Siddharta je prvi dobitnik Best Adria Act nagrade 2005, ovo mu je četvrta nominacija, dok je Toni Zen prvi put kandidat za ovo priznanje.

Preporučujemo za Vas