"Otpisani": Svi smo mi grešnici, neko manji, neko veći

Sastav koji čine Luka Bulatović, Bobo Minić i Lamin Šainović učestvuju sa pjesmom "Strah", koja se može poslušati na YouTube servisu. Muziku potpisuje Petar Žugić, a miks i mastering Nemanja Gorašević
150 pregleda 0 komentar(a)
Otpisani, Foto: Privatna arhiva
Otpisani, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.09.2016. 15:45h

Podgorička rep grupa “Otpisani” novi je predstavnik Crne Gore na regionalnom rep takmičenju "Hip hop mreža" u okviru kojeg se takmičari bore za nagradu od hiljadu eura.

Sastav koji čine Luka Bulatović, Bobo Minić i Lamin Šainović učestvuju sa pjesmom "Strah", koja se može poslušati na YouTube servisu. Muziku potpisuje Petar Žugić, a miks i mastering Nemanja Gorašević.

Takmičenje će trajati do kraja godine, kada će stručni žiri odabrati finaliste na osnovu broja YouTube pregleda, reakcije publike na pjesme i ličnog ukusa članova žirija.

Finalisti će imati priliku da se uživo predstave publici na promociji koja će se održati krajem godine, a onda će publika glasanjem odabrati dobitnika glavne nagrade.

Bulatović je za "Vijesti" kazao da su “Otpisani” ušli u takmičenje svjesni jake konkurencije, jer među brojnim učesnicima iz zemalja okruženja ima i ljubiteljima repa dobro poznatih i iskusnih imena kao što su Đare, 3Man, Nidža Bleja...

"Pjesma je nastala tako što smo jedan dan izašli napolje i pričali o tome kako bi bilo dobro da upadnemo u priču za 'Hip hop mrežu', Bobo Minić se složio i krenuli smo . Prvo je pitanje bilo: 'A što ako ne upanemo?'. Ušli smo u tu priču kao autsajderi, ono kao - nemamo mi tu što da tražimo, mi smo iz Crne Gore. Ali možemo pokušati i tu smo sad da se borimo do kraja", ispričao je Bulatović.

Na pitanje zašto smatra da nemaju šanse jer su iz Crne Gore, reper je odgovorio "zato što je stanje u državi po pitanju repa nikakvo". On je izrazio nadu da će Otpisani ući u finale takmičenja, ali i dodao da ako se to ne desi njima je svakako čast biti u društvu repera koji su već dugo na sceni i koji su ostavili trag.

"U pjesmi govorimo mnogo toga što nas muči i što nas okružuje. Upravo ovaj tekst je pisan u centru grada, na klupi, gledali smo što se dešava i dobili dobru ideju. Jednostavno govori o tome da smo mi svi grešnici, neko manji, neko veći", ističe Bulatović.

Finaliste "Hip hop mreže" će izabrati žiri koji čine član kultne beogradske rep grupe “C Ya Marko”, jedan od najpoznatijih srpskih bitmejkera Jan Zoo i predstavnik mlađe generacije repera Jovica Dobrica. Pored “Otpisanih”, iz Crne Gore učestvuje i budvanski rep sastav “Most Wanted”.

Otpisani iza sebe imaju nekoliko pjesama, a posljednja je "Igraj za naciju", posvećena crnogorskim sportistima, koja je objavljena početkom prošlog mjeseca.

I dalje je moguće prijaviti se za takmičenje "Hip hop mreže" na Facebook stranici ove organizacije, a pozvani su svi reperi sa prostora Balkana.

Bonus video: