Blok 5 i Morača za svjetsko tržište

Na EP-u će se naći dvije originalne trake - "Blok 5" i " Morača ", kao i remiksi koje su pored pomenutog argentinskog producenta Ledesme, radili i Emir Hazir (Turska) i Kasper Hejstings (Irska)
0 komentar(a)
Velibor Miranović, Foto: Privatna arhiva
Velibor Miranović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.09.2016. 18:42h

Podgorički tehno DJ i producent Velibor Miranović spremio je novi EP koji nosi naziv njegovog rodnog grada, a koji će 30. septembra izaći pod etiketom Concepto Hipnotico Records.

Novo izdanje objaviće pod pseudonimom Future Imposter, a na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici je postavio Soundcloud link za preslušavanje dijela izdanja.

"'Podgorica' EP izlazi na ekskluzivno na Beatportu 30. septembra, a nakon dvije sedmice naći će se na svim svim ostalim servisima (iTunes, Amazon, Juno, Spotity...). Izdanje je potpisano za Concepto Hipnotico, jednu od jačih tehno izdavačkih kuća u svijetu. Slučajno sam stupio u kontakt sa vlasnikom, Brunom Ledesmom. Čuo je moj rad i tražio da odradim EP za njegovu etiketu", otkrio je Miranović u razgovoru za "Vijesti".

Na EP-u će se naći dvije originalne trake - "Blok 5" i " Morača ", kao i remiksi koje su pored pomenutog argentinskog producenta Ledesme, radili i Emir Hazir (Turska) i Kasper Hejstings (Irska).

"Trake su nastale u januaru, a mislim da je suvišno objašnjavati što ih je inspirisalo kada vidite naslove. Nedavno sam potpisao ugovor za izdanje za Spectralband, a jedna od traka će biti objavljena i na 12-oinčnoj ploči. Imam zakazana izdanja i za Warok Music, VIral Outbreak i još par etiketa. Što se nastupa tiče, nadam se da ću uskoro pokrenuti jedan serijal žurki u Podgorici, na kojima neće biti zastupljen samo tehno, već i disko i haus zvuci", najavio je Miranović.

Podgorički predstavnik novog talasa autora elektronske muzike u Crnoj Gori nedavno se sa numerom "Terror" našao na međunarodnoj kompilaciji "Acid Jacked Vol. 1" inostrane etikete Se-Lek-Shuhn.

Velibor Miranović pored albuma "Submarine", koji je početkom godine izašao pod okriljem londonskog Login Recordsa, ima iza sebe niz singlova i nekoliko EP-eva koje je objavio u nešto više od dvije godine otkako se upustio u autorske vode.

Bonus video: