Ničim izazvan u Podgorici: Ređali se hitovi, ali bez vatre

"Inače ne sviramo rođendane, ali u ovom slučaju nam to nije teško"
87 pregleda 2 komentar(a)
Ničim izazvan, Foto: Filip Roganović
Ničim izazvan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.09.2016. 00:27h

"Capital Plaza" je obilježila sinoć svoj prvi rođendan ugostivši jedan od najtraženijih bendova novije generacije sa ex Yu prostora, Ničim izazvan koji je pred nekoliko stotina posjetilaca održao koncert u atrijumu podgoričkog zdanja.

Srpski bend je u posljednje vrijeme često svraćao u ove krajeve, gdje je rado viđen gost, dosta zahvaljujući i aktuelnom albumu "Odlaziš" koji su promovisali, a sa kojeg su numere kao što su "O tebi" i "Trideset" poharale regionalne top liste.

Frontmen Bojan Gluvajić često je znao da naglasi kako Ničim izazvan ima specijalan odnos sa crnogorskom publikom, ovdje su prvi put i zasvirali van Srbije, ali utisak je da je ta publika sinoć ostala kući. Bez obzira što je ulaz bio besplatan.

Bend koji radi na relaciji Vrbas - Beograd ponudio je šarenolikost zvukova, što se da i očekivati kada vidite devet muzičara na bini, i sinoć korektno odradio posao, ali je i pored upinjanja Gluvajića da između svakih par pjesama ostvari nekakvu komunikaciju publika djelovala uglavnom nezainteresovano.

Nije pomogla ni činjenica da, i pored pomenute brojnosti instrumenata i preplitanja žanrova, nema mnogo uzbuđenja u muzici gostiju iz Srbije, koji se uglavnom drže romantičnih, često veselih pjesama srednjeg tempa sa ljubavnom tematikom. Hitovi su se izređali, ali ništa što bi razmrdalo one neupućene u rad benda, a kojih je očigledno bilo. Između izvođača i publike, koja je zauzela stolove ispred bine ili okolnih kafića, zjapila je neprijatna praznina od nekoliko metara.

U masi, kojom je dominirala omladina obučena u skladu sa najnovijim modnim trendovima, očekivano su najviše djevojke u prvim redovima pjevušile stihove pjesama, dok je iz pozadine dopirala buka razgovora. Ostali su bili zaokupljeni svojim telefonima.

"Inače ne sviramo rođendane, ali u ovom slučaju nam to nije teško", poručio je šarmantni pjevač sa bine, kojem za razliku od većine prisutnih nije bilo teško ni da zapleše u trenucima kada nije melodično izlivao emocije preko mikrofona.

"Ne znam zašto, ali kad god krenemo da izvodimo 'Tužne devojke', to je prva pjesma koju publika zapjeva sa nama", poručio je u jednom trenutku Gluvajić, ali horsko pjevanje ovaj put nije uslijedilo.

Kako je koncert odmicao atmosfera je bivala intenzivnija i publika angažovanija, ali je krajnji utisak da ova svirka neće zauzeti posebno mjesto u sjećanjima prisutnih - i onih na bini, kao i onih ispred.

Događaj najavljen kao najveća žurka u gradu djelovao je na prvi pogled bogato okružen šljaštećim reklamama i brendovima sa izloga okružujućih prodavnica, ali ispod tog sjaja krila se siromašnost doživljaja, koji čini se ne bi bio mnogo drugačiji ni da se na bini našao neki lokalni "kaver" bend.

Bonus video: