Sjećanja Kim Gordon na prvu akustičnu svirku: Svi ponekad imaju loš dan

Plašeći se katastrofe, Gordon je ponijela sa sobom gitaru spremnu za razbijanje na bini
0 komentar(a)
Kim Gordon, Foto: Pbs.org
Kim Gordon, Foto: Pbs.org
Ažurirano: 18.09.2016. 16:19h

Bivša basistkinja sastava “Sonic Youth” Kim Gordon, u razgovoru za theguardian.com, pričala je o noćnoj mori koja se dogodila na prvoj akustičnoj svirci benda, održanoj u humanitarne svrhe, odnosno za prikupljanje novčanih sredstava za djecu sa posebnim potrebama.

Prema njenim riječima, njene kolege, gitaristi Turston Mur i Li Ranaldo nikada ranije nisu imali akustične svirke, sve do 1991. godine kada je trebalo da nastupe pred mejnstrim rok publikom na godišnjoj manifestaciji Nila Janga, “Bridge School”.

Plašeći se katastrofe, Gordon je ponijela sa sobom gitaru spremnu za razbijanje na bini.

“Osjećala sam da će se sve raspasti”, priznala je ona, dodajući da su ona i njene kolege čuli svoje gitare na tonskoj probi, “ali kada je počela svirka, nisu čuli ništa i sve je postalo noćna mora”. Kada su se stvari otrgle kontroli, frustrirana Gordon je opsovala u mikrofon, razbila svoju gitaru i odšetala sa bine.

Kada je stigla u bekstejdž, zatekla je dijete u invalidskim kolicima koje je bilo prestrašeno.

“Osjećala sam se grozno. Zaboravila sam da su i oni tamo”, prisjetila se ona, dodajući da joj je najbolji savjet tada dao sin Nila Janga, tadašnji tinejdžer sa cerebralnom paralizom:

“Svi nekada imamo loš dan”, kazao joj je on.

Bonus video: