"Vrpca" ima novu pjesmu: Za mnoge je Podgorica Los Anđeles

„Dobro bi bilo da kao prošle godine održimo svirku u novembru, ali se svakako nadamo da će publika imati prilike da čuje nove pjesme do kraja 2016”
399 pregleda 0 komentar(a)
Vrpca, Foto: ALEKSANDAR RATKOVIĆ/SEA ROCK
Vrpca, Foto: ALEKSANDAR RATKOVIĆ/SEA ROCK
Ažurirano: 17.09.2016. 17:56h

Podgorički sastav “Vrpca” počastio je ljubitelje rok muzike novom pjesmom koja nosi naziv “Podgoričanos”, a u kojoj se Milenko Subotić, poznatiji kao Braco i Zarija Pavićević, Miloš Pejović i Danilo Pendo na neki način bave ponašanjem i stavom svojih sugrađana.

U razgovoru za “Vijesti” Braco potvrđuje da je u pitanju kritički osvrt, te otkriva kakvu poruku nosi pjesma.

“Nisam lokal patriota, naravno volim svoj grad i treba ga voljeti, ali ne u toj mjeri da nikada ne poželiš da odeš van njega, pa ni do Cetinja ili Beograda”, kaže on i dodaje da je za mnoge, kako i stihovi pjesme kažu Podgorica poput Los Anđelesa.

U pjesmi se između ostalog konstatuje da je “svuda elektronika”, a takođe se pominju i reperi, ali Braco ističe da se u određenoj mjeri to više odnosi na publiku nego na kolege, repere i DJ-eve.

“Mi poštujemo druge, ali isto tako znamo svoj kvalitet”, kaže frontmen sastava, koji se potvrđuje da problem nije u tome što su danas mnogo posjećenije hip hop i elektronske svirke nego rok, već u tome što publika sluša tu vrstu muzike jer je trenutno u trendu, a ne zato što joj se sviđa.

“Treba naglasiti da smo mi ovu pjesmu snimili u studiju 'Go Future' ekipe, koja se bave elektronskom muzikom i koja nam je izašla u susret. Moram pomenuti da nam je produkciju radio Filip Ferdinandi iz sastava 'Antonio Sančez i kurvini sinovi'. Eto, svi smo na neki način u skladu sa nazivom benda povezani vrpcom, Zarija svira bubnjeve u 'Antonio Sančez', Pendo se bavi televizijskim projektima”, priča Braco.

Na pitanje ko je autor numere “Podgoričanos”, on objašnjava:

“Svi smo mi zajedno napisali muziku i tekst. Mi sve radimo zajedno”, kaže on i u šali dodaje da 'Vrpca' ne može imati problema poput velikih rok bendova koji se nakon raspada sude oko autorskih prava.

Braco otkriva i da nakon ove pjesme, koja se po stilu razlikuje od ranijih numera “Vrpce”, jer žanrovski pripada “crossover” stilu, fanovi podgoričkog sastava mogu očekivati još singlova.

“Već smo objavili na Youtube kanalu jednu garažnu pjesmu u demo verziji, 'Oko nje', koju ćemo uskoro završiti i u studiju i biće još numera, jer je mnogo bolje izbacivati jedan po jedan singl umjesto album. Čak i EP od na primjer četiri pjesme”, priča on.

“Takođe planiramo i spot za numeru “Podgoričanos” i ukoliko sve bude teklo po planu biće snimljen do kraja godine. Dobro bi bilo da kao prošle godine održimo svirku u novembru, ali svakako se nadamo da će publika imati prilike da čuje nove pjesme do kraja godine”, kaže on i poručuje:

“Sporo je, ali radimo”.

Bonus video: