Pjevač Isak Šabanović snimio spot za "Ti moja si"

Iako i sam muzičar, otac Rafko nije bio oduševljen izborom sina, jer je ipak to „težak hljeb“, ali to nije uticalo na Isakove ocjene
838 pregleda 0 komentar(a)
Isak Šabanović, Foto: Privatna arhiva
Isak Šabanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.09.2016. 17:57h

Mladi solista Isak Šabanović iz Bijelog Polja objavio je novi spot za pjesmu “Ti moja si”. Tekst i muziku je radio Ljubiša Bulatović, a video režirao Željko Đukić. Aranžman potpisuje Miha Radonjić.

Ovaj dvadesetjednogodišnjak studira produkciju na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici, a muzikom se bavi, kako kaže, od kada zna za sebe. To i ne čudi jer potiče iz porodice u kojoj je oduvijek njegovana muzika, a rastao je uz oca poznatog bjelopoljskog muzičara i majstora za „štimung“ Rafka Šabanovića.

„Od malena sam uživao u muzici benda mog oca i volio sam da idem sa njima na svirke širom bivše Jugoslavije. Gotovo po inerciji sam krenuo u srednju muzičku školu“, priča Isak, koji je od svoje desete godine „osnivao“ bendove nalik na tatin i svirao po podrumima i garažama. Najvjernija publika tada su bile majke i bake.

Iako i sam muzičar Rafko nije bio oduševljan izborom sina jer je ipak to „težak hljeb“, sa „čestim putovanjima, odvajanjima od porodice“ uz „brigu da se prvo završi škola“

Ipak, Isak je uspio da spoji muziku i učenje i danas su mu uz oca najveća podrška i majka Vanja i brat Alen. Prvu pjesmu „Moj slatki anđele“ objavio je sa punoljetsvom, kao maturant. Međutim, autor pjesme napisane prije više od jedne decenije je Ljubiša Bulatović, pjevač nekada veoma popularne rok grupe „Crne dame“.

“'Moj slatki anđele' je izuzetna i eto izgleda da je čekala baš na mene. Ponosan sam što pjevam Ljubišinu pjesmu“, objašnjava on.

Dvije pjesme je pisao Bulatović, a treću „ U meni još uvijek snage ima” mamina prijateljica novinarka Jovanka-Vanja Rakonjac. “Njen suprug i naš kum Nebojša-Boki Rakonjac su radili muziku, a sve je sklopljeno i snimljeno i studiju 'Hart' u Sarajevu, kod mog prijatelja producenta Peđe Harta, koji je uradio aranžman“, priča on.

Isak je učestvovao na takmičenjima “Let ka zvijezdama” 2012. godine i X faktoru. Prvi javni nastup je bio na festivalu White field u Bijelom Polju kada je osvojio prvo mjesto. Više puta je nastupao i na Festivalu tamburaša u Bijelom Polju, u čast svog pokojnog djeda Šabana, koji je nekada bio član Bjelopoljskih tamburaša, kao i njegovog brata Sabra koji je utemeljivač festivala.

Isak kaže da mu nije bilo teško da se prilagodi takvoj vrsti muzike jer je ipak to porodična crta, i uz čuvanje porodične tradicije je želio da se okuša i u toj vrsti muzike.

„Ipak ljubav je na strani rok i zabavne muzike“, kaže sa osmijehom Isak. Već druže vrijeme svira u kafiću “Cheers” u Podgorici, gdje je publika, kako kaže, odlično prihvatila njegovu muziku i gdje se osjeća kao domaćin. Kao i u Podgorici, uostalom.

Bonus video: