Podsjetićemo publiku kako smo nekad bili preludi

„Reakcije na novi album su bile: 'vauu', 'brao moNci', 'a što je ovo ostrogati', 'ne u NATO' i 'beale tamo debilčadi'”
3 komentar(a)
Džej Džej Okoča, Foto: Screenshot (YouTube)
Džej Džej Okoča, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.09.2016. 18:10h

Hip hop duo “Džej Džej Okoča” koji čine Podgoričani Poetik i Random, nastupiće sjutra veče na otvaranju Festivala internacionalnog alternativnog teatra u dvorištu Kusleove kuće u Podgorici, a tim povodom Marko Lubarda, otkrio je za “Vijesti” šta su pripremili za ljubitelje rep muzike.

On je otkrio da će prisutni, i pored toga što još promovišu aktuelni album “AB revolucija”, imati priliku da u četvrtak od 22 sata čuju i starije numere.

“Imamo ovaj put malo više vremena nego obično, tako da nećemo promovisati samo novi album. Nismo odavno izvodili stare hitove kao što su 'Ajde jadan', 'Kajzerslautern', 'E’o vam' i druge, tako da će stari fanovi Okoče moći da se podsjete svojih nekadašnjih omiljenih numera, a novi da se upoznaju kako smo nekad bili preludi”, kaže u šali Random.

Na pitanje koliko je za njih značajno to što su dobili priliku da se predstave u okviru manifestacije koja važi za jedan od bitnijih kulturnih događaja u glavnom gradu, on odgovara:

“Volim FIAT. Već godinama unazad donose izuzetno kvalitetna umjetnička ostvarenja u dragu nam Crnu Goru. Da je nešto previše bitno nije, više mi je zadovoljstvo i merak. Razmišljam se da osnujem još jedan festival i da ga nazovem OPEL i pozovem predstavnike FIAT-a da nastupaju na otvaranju”.

Sa nedavno objavljenim albumom, podgorički dvojac počastio je svoje fanove i spotovima za pjesme “Droga Sex Titex” i “Frizeraj”, a za sada su zadovoljni reakcijama publike, ali i slušanošću numera.

“Reakcije crnogorskih ljubitelja hiphopa su bile: 'vauu', 'brao moNci', 'a što je ovo ostrogati', 'ne u NATO' i 'beale tamo debilčadi'. Sve u svemu, vidan napredak u odnosu na naša prethodna izdanja. Zadovoljni smo spotovima i albumom i dovoljno smo odrasli da ne brojimo preglede na Youtubeu i opterećujemo se njima”, poručuje on i dodaje da planiraju još spotova.

“Planiramo, ali ja sam planira’ da budem najavangardniji crnogorski umjetnik ikad, pa trt. Preteče me Slavkiša Kalezić. Nisam ni proba’, realno. Planovi su jedno, a realnost je drugo, kako glasi naša stara poslovica”, tvrdi Random.

Od prvog albuma “Niko nije spreman” koji je objavljen prije tri godine, preko “I dalje niste spremni” i “Ticape”, grupa “Džej Džej Okoče” je daleko napredovala od underground dvojca, što je uticalo i na njihov privatni život.

“E'o ja bukvalno ne mogu sjest' u kafanu da se neko ne slika sa mnom ili mi dobači nešto mazno i pohvalno. Ali dobro je, bolje nego da te ne zna niko pa pričaju za tebe kakav je onaj, božje zore mu se ne zna“, priča Random, a potom odgovara da li je i odnos sa kolegama iz muzičke sfere takođe promijenjen.

„Sa crnogorskim kolegama smo i prije imali inspirativan odnos, a sad je još bolji. Kupamo se u poštovanju koji oni emituju. Plan je da se ovaj dijapazon proširi i van muzičke scene: televizijske voditelje/ke, manekene/ke, kasire/ke, sportaše i političare“, poručuje on.

Ulaz za nastup „Džej Džej Okoče“ na FIAT-u je besplatan.

Ne sumnjam da ćemo se ispolivati

Na Facebook stranici “Džej Džej Okoče” Poetik i Random su upozorili publiku da postoji mogućnost da padne kiša, te da bi bilo poželjno da sa sobom ponesu kišobrane i kabanice, a u razgovoru za “Vijesti” ističu da nemaju strah da će zbog nevremena publika biti malobrojna.

“Najavljeno je neko grdilo i kijamet, ali nemam sumnju da će fanovi ispoštovati i dobro se ispolivati u dvorištu Kusleove kuće”, kaže Lubarda.

“Na nekim od najjačih koncerata kojima sam prisustvovao, sam cijelo vrijeme proveo ispod kabanice. Nakon po' sata, kiša ti se pomiješa sa znojem glibavim, potpuno ti je svejedno i nemaš nikakvih prepreka da se bačiš u sevdah”, objasnio je on.

“Sa druge strane, može se desiti da nas sile nebeske ispale i u četvrtak veče nas dočeka samo blagi povjetarac. Mi smo spremni na sve vremenske uslove. Osim grada, grada se bojim namrtvo”, odgovara u svom stilu reper.

Bonus video: