Ališa Kiz: Nisam protiv šminke ako je ja ne nosim

Meril Strip se godinama trudi da što više izbjegne šminkanje, dok se Mila Kunis fotografisala za “Glamour” bez šminke
56 pregleda 1 komentar(a)
Ališa Kiz, Foto: Instagram
Ališa Kiz, Foto: Instagram
Ažurirano: 04.09.2016. 18:45h

Američka pjevačica Ališa Kiz odlučila je da odgovori na negativne reakcije dijela javnosti na činjenicu da nije nosila šminku tokom dodjele MTV VMA nagrada.

"Ljudi, to što sam odlučila da ne nosim šminku ne znači da sam protiv nje", napisala je poznata pjevačica na Tviteru objavivši i selfi bez šminke.

Ona je na dodjeli MTV nagrada pričala o jednakosti i odala počast Martinu Luteru Kingu nakon što je DJ-u Kalvinu Harisu uručila nagradu za najbolji muški video.

Neki korisnici društvenih mreža shvatili su kao uvredu to što Ališa nije nosila šminku, pa je na internetu bjesnila debata o tome. Ali izgled pjevačice ne bi trebalo da bude iznenađenje, jer je ona ovog ljeta bila među vođama pokreta #NoMakeup, obećavši da neće nositi šminku, kako privatno, tako i tokom pojavljivanja na TV-u, čak i u emisiji "The Voice" gdje se i muškarci šminkaju.

Ona se bez šminke pojavila na nacionalnoj konvenciji Demokrata, na dodjeli BET nagrada, na naslovnici septembarskog izdanja magazina "Ebony" i "Grazia", kao i u svim promo materijalima za "The Voice".

"Nadam se da je ovo revolucija. Jer ne želim više da se skrivam. Ne samo moje lice, već i moj um, moju dušu, moje misli, moje snove, borbe i emocije. Ništa više ne želim da skrivam", napisala je Kiz u eseju objavljenom u "Lenny Letter" Lene Danam, govoreći o raznim maskama koje ljudi nose iz straha da neće biti prihvaćeni.

Među negativnim komentarima koje je pjevačica izazvala na internetu uglavnom se moglo pročitati da izgleda užasno i da je treba skloniti od kamera, dok je bilo i skeptičnih koji su tvrdili da je nemoguće da ne nosi ni malo šminke.

Ipak, više je bilo onih koji su je podržali. Pjevačica svakako nije sama u svijetu šou biznisa po ovom pitanju. Meril Strip se već godinama trudi da što više izbjegne šminkanje kada se pojavljuje na crvenom tepihu, dok se Mila Kunis fotografisala za "Glamour" bez šminke.

"Ne nosim šminku i ne perem kosu svaki dan. Nemam ništa protiv žena koje se bude pola sata ranije da bi stavile šminku, ali ja jednostavno nisam takva osoba", izjavila je glumica.

“Možeš se izložiti svijetu i bez pomoći fotošopa. Normalno je reći: 'Oh, izgledam loše na toj slici, ali taj dan je bio divan”, izjavila je Ema Roberts za "Allure" prošle godine nakon što je pozirala u donjem rublju za Aerie, koji više ne retušira svoje reklame.

Bonus video: