Jurica Pađen: Nikšić definitivno ima duha, nastup izveli bez ijedne probe

Pađen je 2014.godine objavio instrumentalni album ‘All Stars’, a na albumu su mu se pridružili Džoni Štulić, Husein Hasanefendić Hus, Massimo, Neno Belan, Nikša Bratoš, Vedran Božić i Zele Lipovača.
208 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2016. 09:20h

Hrvatski rok pjevač i gitarista Jurica Pađen i njegov sastav Aerodrom hitovima “Stavi pravu stvar", "Obična ljubavna pjesma", “Fratelo”, „Što si u kavu stavila“, starije posjetioce podsjetili su na vremena kada je rokenrol bio glavni muzički pravac na ovim prostorima, dok je mlađima pokazao kako to izgleda kada veterani sviraju. A svi su zajedno pjevali. Publika je imala priliku da čuje i singl “Od sjutra ne pušim“, koji je objavljen prošle godine i koji najavljuje novi album.

''Pokazalo se da Nikšić definitivno ima duha. Ambijent je nevjerovatan, kao da se energija iz starih vremena udružila sa našom i energijom publike, koja je bila fenomenalna. Mislim da je koncert bio uspješan'', kazao je Pađen nakon koncerta.

To što njihove pjesme znaju i generacije rođene kasnije od nastajanja njihovih hitova samo je, smatra on, najbolji pokazatelj opravdanosti njihovog trajanja.

''Još uvijek ne sviramo bezveze, još postoji razlog, a taj razlog je što su te pjesme na sreću preživjele iz davnih dana i još uvijek traju. To je glavni razlog zašto se bavimo ovim'', rekao je Pađen nastupa.

Iako, kako je kazao, svuda gdje je došao, je vidio iskru rokerskog duha, pa tako i u Nikšiću što se koncertom i pokazalo, frontmen Aerodroma smatra da se „muzika prilično srozala u odnosu na vremena kad su divovi hodali zemljom“.

„Rade se instant hitovi za instant uspjehe jer je vrijeme takvo da ništa drugo ne traje. Svake dvije godine imate novi mobilni telefon, svaka tri mjeseca novu pjesmu i to je nešto što se po meni radi prilično konfekcijski, da ne kažem da je industrija preuzela inicijativu. Ima još ljudi koji iz duše rade pjesme, ali vjerovatno nijesu interesantni marketinški i finansijski moćnim korporacijama koje danas vode cijelu priču na svijetu“, kazao je Pađen.

U jednom trenutku na bini im se pridružio direktor festivala Petar Šundić i sa njima otpjevao kultnu pjesmu ''Tvoje lice'' sa drugog albuma ''Tango Bango'' koji je snimljen davne 1981. godine.

“Ovaj zajednički nastup smo dogovorili prije pet mjeseci i izveli bez ijedne probe. Bilo mi je zadovoljstvo da Petar s nama otpjeva stari hit 'Tvoje lice'. Vidio sam da je ovo dobar ambijent i da Petar ima etuzijazam i tu dobru energiju da se ovakve stvari dese. Prvom prilikom se vraćam u Nikšić“, obećao je Pađen.

Pađen je 2014.godine objavio instrumentalni album ‘All Stars’, a na albumu su mu se pridružili Džoni Štulić, Husein Hasanefendić Hus, Massimo, Neno Belan, Nikša Bratoš, Vedran Božić i Zele Lipovača.

Sinoć je sa bendom odsvirao dvije kompozicije sa pomenutog albuma, a za saradnju sa

Štulićem je kazao da je bilo „nevjerovatno iskustvo – inspirativno i ludo“.

Što se tiče njegovog učešća u hrvatskom „Velikom bratu“ Pađen je kazao da mu to ništa nije trebalo, ali novac mu je bio potreban.

„Rijaliti programi su realnost koja postoji i iskreno rečeno išao sam tamo jer sam imao jako dobru finansijsku ponudu. Džoni mi je rekao da mi nije to trebalo. To mi uopšte nije trebalo, ali trebao mi je novac. Nažalost, možemo mi idealizovati, ali računi uredno stižu i treba ih plaćati. Tamo sam stekao iskustvo o tome koje su moje granice. Upoznao sam djelove sebe koje nijesam znao i kako bih reagovao u takvim jednim nepoznatim situacijama. Gdje god se nalazim nastojim iskoristiti da nešto novo naučim i napravim. Tamo sam napravio pjesme za neki budući album“, kazao je Pađen.

Novi album, koji će biti objavljen krajem godine, Aerodrom je najavio novim singlom.

Četvorka iz Zagreba nastup je završila selfijem sa publikom jer su željeli da se fotografija sa njihovog nastupa na Bedem festu nađe i na njihovoj stranici.

Galerija

Bonus video: