Festival sa dušom

“Vjeruj u dobro, u ljude, u ljubav u sve pozitivno i lijepo. Mi smo vjerovali u Bedem od prve godine i vjerujemo da može još mnogo više i još mnogo bolje”
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2016. 12:58h

Onako kako to tradicija nalaže desetine volontera vrijedno radi kako bi sve bilo spremno za sedmi Bedem fest koji počinje sjutra veče u 19 časova nastupom zrenjaniskog benda Empaty soul project.

Duž nikšićke gradske tvrđave momci i djevojke dodavali su jedni drugima ograde, stubove, mreže, ozvučenje… I taj volonterizam je jedan od razloga što je Bedem fest odavno prozvan “festival sa dušom”.

“Vjeruj u dobro, u ljude, u ljubav u sve pozitivno i lijepo. Mi smo vjerovali u Bedem od prve godine i vjerujemo da može još mnogo više i još mnogo bolje”, ovim riječima je direktor festival Petar Šundić najavio trodnevno druženje na Bedemu.

Ni ove godine, obećava Šundić, neće izostati ta pozitivna energija koja ih je krasila proteklih godina. Ovogodišnji Bedem fest, pod sloganom “Vjeruj”, trajaće do 27.avgusta.

“Sedam godina truda i rada je iza nas. Iskrenog, energičnog, zajedničkog rada koji je morao rezultirati nečim lijepim i pozitivnim kao što je ovaj festival. Mnogo uspona i padova je prošao naš festival i iz svega smo izvukli pouku i trudili se da budemo što bolji i da vjerujemo. Naša energija je našla svoj put i postali smo prepoznati kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Veliko je interesovanje bendova da nastupaju na Bedem festu i svi koji nastupaju nose lijepe utiske. Zato se i vraćaju Bedemu. Ove godine program je prilagođen svim uzrastima i ima po nešto za svakoga. Mi smo spojili želje svih generacija u tri fenomenalna dana koja su pred nama”, poručio je direktor Bedem festa.

A da je tako pokazaće prvo veče. Nakon Empaty soul projecta, nastupiće beogradska kantautorka Bojana Bulatović Bo, a onda slijedi svečano otvaranje u okviru koga je planiran nastup dječjeg hora Muzičke škole “Dara Čokorilo” iz Nikšća, ispraćaj paraolimpijaca ali i, kako je Šundić kazao, jedno iznenađenje.

Zatim će nastupiti rok veterani S vremena na vreme, pa Kralj Čačka i Irie FM, a prvo veče zatvoriće, kako to i dolikuje, domaći bendovi – Gomila nesklada i Džej Džej Okoča.

Dok će pomenuti izvođači “okupirati” glavnu binu, mala bina je rezervisana za elektronski zvuk. Večeras će to biti Buba, B2B, Marek Tripowsky, Ffunk, Bocho, dok će se naredne dvije večeri na elektro stejdžu naći Shandu, Dino R, Nikola Vuković, Darko Milošević, Proximus i TZ Project.

Program će tokom sva tri festivalska dana počinjati od 19 časova i trajati do tri i po sata iza ponoći, a jednodnevne karte, koje se mogu kupiti na "Tobacco S Press" trafikama, kao i na samom ulazu na festival, su pet eura. Organizovan je prevoz iz više crnogorskih gradova, a za kampere je i ove godine obezbjeđen prostor podno Bedema.

Petak i subota rezervisani su za nastupe bendova: From another mother, Degeneza, Nežni Dalibor, Aerodrom, E-play, Laka, Alex Kelman Tight Grips, Drugi način, Škrtice, Šank, Zoster i Frenkie.

Galerija

Bonus video: