Toni Benet dobio statuu u San Francisku

"To je najljepša statua koju sam ikad vidio. Živjeće u mom srcu zauvek. Hvala vam što ste bili tako divni prema meni. Nikada neću zaboravti ovaj dan"
0 komentar(a)
Toni Benet, Foto: Beta/AP
Toni Benet, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.08.2016. 10:55h

Američki pjevač Toni Benet dobio je svoju statuu ispred hotela Fairmont u San Francusku, gdje je prvi put pjevao pjesmu "I Left My Heart in San Francisco" kojom je 1961. stekao svjetsku popularnost.

Više stotina ljudi prisustvovalo je petak otkrivanju skoro 2,5 metra visoke bronzane statue, kojom su građani San Franciska odali poštovanje tom pjevaču. "To je najljepša statua koju sam ikad vidio. Živjeće u mom srcu zauvek. Hvala vam što ste bili tako divni prema meni. Nikada neću zaboravti ovaj dan", rekao je Benet, koji je ovog mjeseca napunio 90 godina.

Gradonačelnik Ed Li je 19. avgust proglasio Danom Tonija Beneta, rekavši da je pjevač pomogao da se "magija San Franciska proširi po cijelom svijetu". Benet je samo kratko obratio prisutnima i nije pjevao, ali to nije smetalo njegovim fanovima koji su bili srećni što ga vide.

"On je San Francisko", izjavila je jedna od pristnih Marti Džuit, a njena prijateljica Margaret Bejker kazala je da Benet, koji je italijanskog porijekla, predstavlja najbolje što se desilo u italijansko-američkom svijetu zabave u posljednjih nekoliko generacija. Generalni menadžer hotela Fairmont Pol Tormi rekao je da je Benet "kum grada". "Uvijek je bio tu u teškim vremenima i uvijek je bio tu kao dobar prijatelj. Bio je apsolutno divan prema gradu", kazao je Tormi.