Crnogorski metalci Hostis objavili debi album

Album sadrži šest pjesama beskompromisnog thrash/deatha
117 pregleda 2 komentar(a)
Hostis, Foto: Privatna arhiva
Hostis, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.08.2016. 18:18h

Crnogorski death/thrash metal bend Hostis do sada se uvijek bavio aktuelnim i kontroverznim temama, između ostalog terorističkim napadima u Parizu i kritikom vjerskih poglavara u Crnoj Gori, a sada je ljubiteljima tvrđeg gitarskog zvuka servirao album baziran na širokom dijapazonu socijalnih problema današnjeg društva.

Metal trio objavio je u fizičkom formatu debi album koji nosi naziv benda za švajcarsku etiketu Miner Records.

CD se može kupiti na prodajnim mjestima pomenute izdavačke kuće, njenim koncertnim turnejama "Invasion from East" i naručiti putem Fejsbuk stranice benda koji radi na relaciji Budva - Tivat - Podgorica. Hostis je saopštio da je ima 300 "jewel case" CD-ova.

Na albumu koji traje 40-ak minuta nalazi se šest pjesama, koje su snimljene i producirane u studiju "High Gain" u periodu jesen 2014/ljeto 2015, a produkciju i miks potpisuje Nikola Radović iz grupe Placid Art. Hostis je prethodno objavio četiri singla sa albuma prvijenca, koji se mogu poslušati na Jutjub servisu, a autori tvrde da je u pitanju prvo crnogorsko "full-lenght" death metal izdanje u istoriji.

Gosti na albumu su Luka Milošević (Deadly Mosh, Istrulity), Dušan Mladenović (Alister) i Stefan Stanišić (Post Mortem, Goblin Zeppelin) koji je odsvirao većinu solo dionica. Autor omota je Zvonimir Grabić, grafičku obradu potpisuje Milena Nićić Myllen, grb Hostisa je napravio Lazar Stanković (Hell's Ambassador Design), a buklet basista benda Aleksandar Dragojević.

Osim Dragojevića bend čine Miloš Klikovac (gitara) i Srđan Mišović (vokal), koji je "Vijestima" kazao da su pjesme sa albuma nastale još 2010. i samo čekale pravi trenutak za realizaciju. Proces je dosta odužila činjenica da članovi dolaze iz različitih gradova.

"Zato smo snimali svako svoj segment pojedinačno, tako da je trebalo uskladiti obaveze producenta sa našim, ali smo uvijek nalazili zajednički jezik, pa je snimanje proteklo u opuštenoj, prijateljskoj atmosferi", prisjetio se frontmen.

Mišović zvuk Hostisovog debija opisuje kao beskompromisni thrash/death metal sa povremenim melodičnim uplivima.

Bend je trenutno bez bubnjara i apelovao je na zainteresovane da se jave putem mejl adrese hostismetalgmail.com

Bonus video: