Audiostorm objavio singl "Imagination Speak"

Kao i brojna prethodna izdanja podgoričkog producenta i DJ, tako je i ovo dobilo podršku i pohvale brojnih svjetski poznatih imena elektronske scene
2 komentar(a)
audiostorom, Foto: Privatna album
audiostorom, Foto: Privatna album
Ažurirano: 10.08.2016. 14:43h

Jedan od najvrijednijih autora nove generacije elektronske muzičke scene u Crnoj Gori, Ognjen Vuković poznatiji kao Audiostorm objavio je novi singl "Imagination Speak" za poznatu grčku etiketu Dopamine music.

Singl se, uz remikse koje potpisuju Simon Tagias i Li-Polymer ekskluzivno može kupiti u onlajn muzičkoj prodavnici Beatport po cijeni od 7,47 dolara (6,73 eura).

"Traka je nastala prošle godine nakon izdanja za Sudbeat, izdavačku kuću Ernana Katanja i dugo je bila neizdata. Kada sam je poslao Nikosu, mom prijatelju vlasniku kuće i buking agencije pod nazivom Dopamine, dogovorili smo izdanje,sa sjajnim remiksima mojih kolega", izjavio je u razgovoru za "Vijesti" Audiostorm.

Kao i brojna prethodna izdanja podgoričkog producenta i DJ, tako je i ovo dobilo podršku i pohvale brojnih svjetski poznatih imena elektronske scene među kojima su, uz već pomenutog Katanja, Nik Voren, Maks Grejem, Gaj Džej i drugi.

"Imagination Speak" samo je jedno u nizu ovogodišnjih izdanja Vukovića, koji konstantno potvrđuje da je jedan od najkreativnijih aktera preporođene crnogorske elektronske scene, a podgorički producent već je najavio da će uskoro objaviti EP za londonski Lowbit Records, sa kojeg je lansirao singl "Karma" koji se može poslušati na njegovom Soundcloudu. To izdanje inspirisano je južnoameričkom kulturom i narodom.

"Dosadašnja izdanja prolaze odlično, bilo je dosta dobre promocije i podrške od strane velikih imena, a i prodaja za sada ide sasvim solidno.Z a kraj ljeta se spremaju izdanja za jako dobar londonski Lowbit,kao i za Stellar Fountain iz Budimpeste i naravno za moj Balkan Connection iz Beograda", najavio je Audiostorm.

Osim što je bio vrlo kreativan, Audiostorm je u posljednjih godina bio vrlo aktivan i za miks pultom, koji je na brojnim nastupima koje je imao dijelio i sa svjetskim zvijezdama kao što su već pomenuti Katanjo i Gaj Mancur, a do kraja ljeta ga očekuju i nastupi sa progresiv legendama Džonom Digvidom i Dejvom Simanom.

"Što se tiče nastupa ove godine, moram da pomenem najsvježiji - poršle subote Click2Dream organizacija i ja smo napravili saradnju sa jednim od novih lidera svjetske progresive haus scene Gaj Mancurom. Izuzetan artista, odradio je vrhunski set odradio na Adi Bojani u 'Gecko Positive Houseu'. I pored problema koje smo imali sa strujom, žurka je završena na najbolji mogući način. Oduševljen je Adom i reakcijom crnogorske publike na njegovu muziku,pa je izrazio želju da opet dodje", prenio je Vuković.

On je najavio i gostovanje hrvatske legende Petra Dundova, koji će na istom mjestu promovisati novi album "At The Turn of Equilibrium" 25. avgusta, a sa kojim će Audiostorm nastupiti kao lokalna podrška, uz kolege Raya i Jan De R-a.

Sa druge strane, Vukovića krajem idućeg mjeseca očekuje i gostovanje u Grčkoj, a podgorički DJ je oduševljen što će imati priliku da se predstavi tamošnjoj publici.

"Bloque festival je festival elekronske muzike koji se već pet godina održava u grčkom gradu Kavala. Ove godine će se održati od 30. septembra do 2. oktobra i imam čast da budem jedan od artista koji će nastupati. Jedva cekam da se predstavim grčkoj publici", istakao je Vuković.

Podgoričanin koji iza sebe ima preko 200 produkcijskih radova u posljednjih pet godina jedan je od predvodnika novog talasa DJ-eva i producenata koji su svojim izdanjima, nastupima i organizacijom dešavanja crnogorsku elektronsku scenu u posljednje vrijeme učinili jednim od najjačih muzičkih pokreta u državi.

Bonus video: