Frontmen "Aerodroma": Čuli smo da je Nikšić rokerski grad

„Informisao sam se putem Interneta o festivalu i mjestu na kojem se održava. Oduševljen sam i jedva čekam da zasviramo tamo”
80 pregleda 0 komentar(a)
Aerodrom (novine)
Aerodrom (novine)
Ažurirano: 04.08.2016. 19:10h

Hrvatski rok veterani, članovi grupe Aerodrom na čelu sa frontmenom Juricom Pađenom krajem mjeseca stižu u Crnu Goru, a razlog je nastup na Bedem Festu, koji se u Nikšiću održava od 25. do 27. avgusta.

Posljednji put Pađen je u Crnoj Gori nastupao kao član sastava Četiri asa, a sjeća se da je sa grupom Azra davno svirao u Podgorici.

Sa svojim bendom Aerodrum prvi put stiže u grad piva i čelika, pa se nastupu posebno raduje.

“Čuo sam da je Nikšić rokerski grad, to je lijep epitet, pa mi je zato drago što smo dobili poziv da sviramo tamo. Malo sam se putem Interneta informisao o festivalu i mjestu na kojem se održava i oduševljen sam kako to sve izgleda, zato jedva čekam da zasviramo tamo. Inače, ja sam na neki način vezan za Nikšić, jer je pivara 'Trebjesa' koristila moju pjesmu za reklamu”, ispričao je za “Vijesti” Pađen .

On iza sebe ima karijeru dugu više od tri i po decenije i mnoštvo hitova, pa će mu samim tim biti teško da napravi set listu.

“Festivalski nastupi uvijek kraće traju, a mi imamo materijala da sviramo satima. Biće to u osnovi hitovi Aerodroma, ali nećemo zaobići ni pjesme iz perioda kad sam bio član Parnog valjka i Azre. Biće to sjajan presjek muzike osamdesetih godina”, obećava on.

Na repertoaru će se naći i kompozicije sa njegovog instrumentalnog albuma “All Stars” na kojem su gostovali mnogi poznati hrvatski muzičari.

“Sviraćemo dva instrumentala. To su kompozicije u kojima su u studijskim verzijama gostovali Branimir Štulić i Zele Lipovača. Dobro zvuče uživo i uvijek publika na njih sjajno reaguje, zato ih nećemo preskočiti, ma koliko nastup trajao”, siguran je Pađen , koji dodaje da će publika imati priliku da uživo čuje i prošlogodišnji singl “Od sjutra više ne pušim”.

Festivale poput Bedema, najčešće posjećuje publika do 30 godina starosti, a Pađen ne krije da mu prija kad u prvim redovima vidi klince koji se nijesu ni rodili kad su nastajale numere “Stavi pravu stvar”, “Običnu ljubavnu pjesmu”, “Fratelo” i mnoge druge, da sa njim pjevaju u glas.

“Osjećaj je stvarno sjajan, jer to znači da ono što ste radili nije bilo uzalud. To što mlađe generacije znaju naše pjesme dugujemo Internetu, na našem Youtube kanalu mogu preslušati sve kompozicije besplatno. Nedavno smo radili statistiku koja je pokazala da nas najviše na Youtubu slušaju i traže ljudi od 25 do 35 godina, što je zaista sjajno. To je pokazatelj da još postoji iskra rokerskog duha, pa nas to ohrabruje da radimo i stvaramo dalje”, priznaje on i obećava još mnogo novih hitova koje će pjevati buduće generacije.

Neke od njih naći će se na albumu, koji će ipak pričekati na objavljivanje.

“Iako imamo gotov album, riješili smo da najprije objavimo četiri do pet singlova koje će ga najaviti. Tako će na jesen izaći numera koja je nastala dok sam bio u Velikom bratu, a nazvana je “Ispod tuša”. Nisam stao kad je pisanje u pitanju, imam ih dosta koje čekaju da budu snimljene”, zaključuje Pađen .

O Velikom bratu: Ionako se sve snima

Pađen je učesnik posljednjeg hrvatskog rijalitija Big brother, a o tom iskustvu kaže:

“Bilo gdje da sam, ponašam se prirodno, a kako nemam ništa da sakrijem, riješio sam da prihvatim poziv i budem dio tog rijalitija. Danas se sve snima, bilo da ste na ulici, u lokalu, s tim što za to ne dobijate novac. Za učešće u Velikom bratu ja sam ipak bio dobro plaćen”, kroz smijeh otkriva Pađen .

Kako kaže, ne gleda ovakvu vrstu programa, ali je svjestan toga da je njega u Velikom bratu gledalo dosta ljudi.

“Čak su i moje kolege gledale redovno, trudeći se da nekim učesnicima naprave psihološki profil, makar su mi tako rekli. U Hrvatskoj je bila ogromna gledanost, pa sada nema dana da me neko ne zaustavi na ulici da se slikamo ili za autogram. Publicitet mi nije bio potreban i nijesam zbog toga pristao da budem dio ovog šoua, ali eto desilo se i to”, priča muzičar.

Bonus video: