Duo „MarGo” u Dubrovniku

Crnogorski kamerni sastav, Goran Peršić i Marko Simović nastupiće večeras na sceni Revelin
310 pregleda 0 komentar(a)
Goran Perišić i Marko Simović, Foto: Privatna arhiva
Goran Perišić i Marko Simović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski kamerni duo „MarGo“, Goran Perišić (gitara) i Marko Simović (violina), nastupiće večeras na dubrovačkoj sceni Revelin i tom prilikom će izvesti djela H.V. Lobosa, A. Piacole i B. Bartok. To je prvi od dva koncerta koji će duo “Margo” u sezoni 2018/19 izvesti u Dubrovniku. Drugi koncert je zakazan za 14. maj u Kneževom dvoru.

Neklasični sastav dua, gitara i violina, prema procjeni kritičara, plijeni energijom i predstavlja pravo osvježenje, a publika ih gdje god nastupaju prihvata sa oduševljenjem. Repertoar Perišića i Simovića, koji zajedno nastupaju desetak godina, predstavlja širok dijapazon - od renesansnih autora do savremenika.

“Duo ‘Margo’ nastaje nakon uspješne saradnje Perišića i Simovića sa eminentnim gudačkim kvartetom ‘Rubicon’, na projektu oživljavanja ‘zaboravljenog’ muzičkog djela u Crnoj Gori, ‘Četiri godišnja doba’ od Vivaldija. Srodni senzibiliteti, način promišljanja te želja da se crnogorskoj i regionalnoj publici ponudi nešto novo i zanimljivo navodi članove dua da uz pažljivo promiđljanje u odabiru programa, ali i prostora u kojima nastupaju, intenziviraju svoje koncertno-interpretativno stvaralaštvo”, navodi se u saopštenju. Perišić i Simović se bave i organizacijom festivala, koncerata, pedagoškim radom, pojedinačno nastupaju širom Crne Gore i Evrope, dobitnici su više nagrada i članovi festivalskih žirija. U okviru sezone 2018/19 “MarGo” će nastupiti, kako u Crnoj Gori i regionu (Srbija, Hrvatska, BiH), tako i u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Bonus video: