Koncert Miloša Karadaglića na plaži Luštica Baya: Pravo mjesto da gradimo i muziku i kuće

"Jako sam srećan što ćemo imati priliku da se predstavimo u drugačijem ambijentu, u ambijentu ovog predivnog novog projekta veoma značajnog za Crnu Goru i region"
96 pregleda 4 komentar(a)
Miloš Karadaglić, Foto: Lustica Bay
Miloš Karadaglić, Foto: Lustica Bay
Ažurirano: 29.07.2016. 11:44h

Prvi "Miloš Invites" koncert proslavljenog crnogorskog gitariste svjetske reputacije Miloša Karadaglića i njegovih gostiju biće održan u subotu, 30. jula u 21 čas na plaži Luštica Baya.

Koncert koji organizuju Međunarodni festival KotorArt i Luštice Bay, bie održan u okviru programa „Don Brankovi dani muzike“.

Karadaglić će nastupiti sa prijateljima, afirmisanim umjetnicima, ekskluzivcima najveće izdavačke kuće za umjetničku muziku „Deutsche Grammophon: klarinetistom Andreasom Otenzamerom i harmonikašica Ksenijom Sidorovom.

Publika će imati priliku da uživa u širokom repertoaru vrhunskih muzičara koji uključuje djela poznate svjetske muzičke literature od Baha do Bitlsa.

"Jako sam srećan što ćemo imati priliku da se predstavimo u drugačijem ambijentu, u ambijentu ovog predivnog novog projekta veoma značajnog za Crnu Goru i region. Posjetio sam lokaciju prije nekoliko godina i zadivljen sam koliko toga je napravljeno. Ova ambijent je pravo za mjesto za muziku, pravo mjesto kulturu i pravo mjesto da gradimo i muziku i kuće“, rekao je Karadaglić.

Oduševljenje zbog prilike da nastupaju u Crnoj Gori podijelili su i klarinetista Andreas Otenzamer i harmonikašica Ksenija Sidorova.

"Veoma sam uzbuđena što ću dijeliti binu sa dragim ljudima ovim predivnim povodom. Znam da je harmonika popularna u Crnoj Gori i pripremili smo vrhunski repertoar. Prvi put sam u Crnoj Gori i uživam u svakom trenutku. Luštica Bay je idealna za festivale i umjetničke izvedbe i mislim da nema umjetnika koji ne bi došao u ovakav ambijent“, kazala je Ksenija Sidorova mlada akordeonistkinja iz Letonije koja živi i radi u Londonu.

"Ovo je predivna lokacija i za nas kao umjetnike koji nastupamo u velikim koncertnim dvoranama je jako važan i ovaj faktor – imati festivale i okupljanja van uobičajenog prostora u kojem izvodimo svoju muziku“, rekao je klarinetista Andreas Otenzamer koji je u Crnu Goru stigao sa festivala u Švajcarskoj.

Karadaglić i njegovi gosti uoči koncerta odmaraće se u kompleksu Luštica Bay.

Publika će tokom koncerta imati priliku da uživa u širokom repertoaru koji uključuje djela poznate svjetske muzičke literature od Baha do Bitlsa.

Svjetski priznatog gitaristu i njegove goste crnogorska publika moći će da čuje na drugom „Miloš Invites“ koncertu koji će biti upriličen na Ljetnjoj pozornici u Kotoru.

Osamnaest glavnih i preko stotinu pratećih programa KotorArt Don Brankovih dana muzike održavaju se u periodu od 13. jula do 17. avgusta.

Bonus video: