Nakon dva singla, Anita Popović najavljuje i autorske numere

Sestra pjevačice je jedan od glavnih aktera u spotu
77 pregleda 1 komentar(a)
Anita Popović, Foto: Privatna arhiva
Anita Popović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.07.2016. 06:47h

Crnogorska pjevačica Anita Popović, za aktuelni singl “Vrati se”, plod saradnje sa frontmenom benda “Divlje jagode” Seadom Zeletom Lipovačom, krajem prošle nedjelje je snimila i spot. Ovo je druga saradnja nje i Lipovače, nakon što je obradila čuveni hit “Jagoda”, numeru “Marija”.

“On je radio muziku i aranžman, sa svojom saradnicom je napisao i tekst, a pjesma je, kao i 'Marija' rađena za Croatia Records, pa se samim tim pušta i sluša u cijelom regionu”, ističe muzičarka.

Popović je za numeru, koja je objavljena sredinom februara ove godine, snimala kadrove protekle nedjelje, a nakon produkcije videa, on će biti objavljen u septembru.

“Sve kritike vezane za numeru su za sada pozitivne. Pjesma je pjevljiva, ulazi u uši brzo i dosta se ljudi pronalazi u teksu, naročito ženski dio publike. Naravno, sa spotom će to biti već zaokružena priča”, kaže ona i dodaje da će kada objavi spot i ona imati više povratnih reakcija.

“Prošle nedjelje smo završili snimanje spota, koje je trajalo dva dana. Naravno, pripreme za to snimanje su trajale mnogo duže. Spot radi ista ekipa koja je snimila i video za 'Mariju', to su Danilo i Toni Pendo i ekipa asistenata koja je bila zadužena za još neke tehničke detalje”, ispričala je pjevačica, koja ipak nije željela da otkrije gdje je sniman spot.

“Ne bih otkrivala mjesto snimanja dok ne objavimo spot, ali ono što mogu reći je da je veoma atraktivna lokacija u pitanju, da sam ja bila u ulozi naratora, odnosno neko ko priča priču, a dvoje protagonista je glumilo to o čemu sam ja pjevala”, nagovijestila je ona.

Jedan od aktera u spotu trebalo je da bude proslavljeni crnogorski rukometaš Petar Kapisoda, ali je, kako kaže Popović, bio spriječen zbog porodičnih obaveza.

“Kasnili smo sa snimanjem, pa mu novi termin nije odgovarao, ali nadamo se da ćemo dobiti od njega podršku na promociji spota”, kazala je ona, dodajući da ga je u videu zamijenio maneken. Ulogu je dobila i njena sestra Marija Ksenija, koju je publika mogla vidjeti i u spotu za pjesmu “Marija”.

Nakon ovog projekta, Popović se neće zaustaviti, pa se u narednom periodu može očekivati još singlova.

“Biće dosta i autorskih radova kada je u pitanju muzička strana, a što se tiče tekstova možda napišem i sama, a možda ću tražiti i pomoć nekog drugog”, pohvalila se muzičarka.

Na pitanje da li bismo uskoro mogli očekivati i album, na kojem bi objedinila već objavljene i nove numere, ona je kazala:

“To je odavno tema mojih razgovora, jer ja bih to voljela, ali je potrebno dosta vremena, finansija, ali i dobar tim i ozbiljna izdavačka kuća. Treba da se sklopi puno detalja, ali ja se nadam da će do toga jednoga dana doći”.

S obzirom na to da je “glavni krivac” za njene dvije posljednje pjesme bio upravo Lipovača postoji mogućnost da će se njihova saradnja nastaviti.

“Mi jesmo o tome razgovarali i evo, sarađivali smo na pjesmi 'Marija', a sada i na 'Vrati se', a šta će biti dalje ne znam, ali ću svakako nastaviti da snimam singl, da li sa njim, sama ili sa nekim drugim timom, još ne znam”, poručila je Popović.

Bonus video: