Turneja Krivokapića i Cerovića po Koreji i Kini

U nastavku sezone Krivokapić i Cerović nastupiće na prestižnim festivalima u SAD-u, Kanadi, Španiji i Holandiji
0 komentar(a)
gitarski duo Krivokapić I Cerović, Foto: Svetlana Mandić
gitarski duo Krivokapić I Cerović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.07.2016. 07:58h

Crnogorski gitaristički duo, koga čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nakon uspješnog prošlomjesečnog nastupa u Americi, “preselio” se za Koreju i Kinu gdje će nastupati u periodu od 22.jula do 9.avgusta.

Crnogorski gitaristi izvešće djela Johana Sebastijana Baha, Rodriga, De Falje, te savremenog poljskog autora Gerarda Drozda, ali i svjetsku premijeru koncerta za dvije gitare i orkestar "Žuta Rijeka", u saradnji sa Simfonijskim orkestrom Šenjanga.

U nastavku sezone Krivokapić i Cerović nastupiće na prestižnim festivalima u SAD-u, Kanadi, Španiji i Holandiji.

Prošle godine prestižna izdavačka kompanija Naxos objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua.

Projekat je od strane Ministarstva kulture Crne Gore, a zvanična promocija CD-a organizovana je u "Concertgebouw" dvorani u Amsterdamu.

Ljubitelji gitare širom svijeta imali su priliku da čuju Bahove Engleske svite u izvođenju crngorskog gitarističkog dua, a u oktobru slijedi nastavak priče kada će u Torontu Krivokapić i Cerović snimiti Bahove Engleske svite br 4, 5 i 6, koje će se naći na Naxosovom CD-u sredinom 2017.godine, čime će zaokružiti višegodišnji projekat.

Bonus video: