Bono Voks bio u Nici u vrijeme terorističkog napada, evakuisala ga policija

Ovo je drugi put da se Bono Voks našao u blizini mjesta terorističkog napada u Francuskoj. Prošlog novembra sa bendom je održavao probu u blizini dvorane Bataklan u trenutku kada su u nju upali naoružani teroristi i ubili 89 ljudi, prenijela je regionalna tv N1
83 pregleda 3 komentar(a)
Bono Voks, Foto: Beta/AP
Bono Voks, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.07.2016. 17:33h

Poznati pjevač i muzičar, Bono Voks, nalazio se u Nici u vrijeme kada je izveden teroristički napad u kojem je poginulo 85 ljudi, a policija ga je evakuisala.

Bono se sa prijateljima nalazio na terasi jednog restorana u vrijeme kada je Muhamed Bulel kamionom usmrtio desetine ljudi na šetalištu.

Vlasnica restorana je ispričala da je vidjela ljude kako bježe u panici i instinktivno uhvatila za ruku bivšeg gradonačelnika Nice, koji se sjedio u blizini Bona, i upitala ga šta se dešava.

Vlasnica Lori Rubi je dodala da je antiterostička jedinica policije upala u restoran i evakuisala sve goste i osoblje do obližnjeg trga Masena, javio je Dejli Mejl.

Ovo je drugi put da se Bono Voks našao u blizini mjesta terorističkog napada u Francuskoj. Prošlog novembra sa bendom je održavao probu u blizini dvorane Bataklan u trenutku kada su u nju upali naoružani teroristi i ubili 89 ljudi, prenijela je regionalna tv N1.

Nekoliko sati pred napad u Nici na sajt U2 postavljena je fotografija sa krošnjama drveća ispod narandžastog neba uz opis "Oluja nad Francuskom, 14. jul". Fotografija je poslije napada uklonjena.

Bonus video: