Praznik mimoze: Zdravko Čolić oduševio Novljane

Koncertu Zdravka Čolića prethodio je defile Praznika mimoze sa Gradskom muzikom, mažoretkama, trombonjerima, Rajskim pticama… od centra grada do platoa u Igalu gdje je održan concert. Uslijedio je raskošni vatromet koji je osvjetlio lijepu februarsku noć
1395 pregleda 3 komentar(a)
Čolić, Foto: PR Centar
Čolić, Foto: PR Centar

Regionalna zvijezda Zdravko Čolić oduševio je sinoć nekoliko hiljada posjetilaca koji su prisustvovali njegovom koncertu u Igalu u okviru 50. Praznika mimoze.

“Nešto što traje 50 godina, mora biti kvalitetno. Čast mi je što je mojim koncertom bilo planirano otvaranje 50. Praznika mimoze. Prethodne sedmice je padala kiša, koja nam je pokvarila događaj, tako da je bolje što smo odložili, jer je večeras bilo lijepo vrijeme", kazao je novinarima Čolić.

On je kazao da je u Bijeloj pored Herceg Novog napravio prve pjevačke korake. “Prvi honorar sam zaradio u Bijeloj, na jednom malom festivalu, kad sam bio gimnazijalac. Vezan sam za ovaj kraj i uvijek nosim lijepe uspomene”, kazao je Čolić.

Publika je zajedno sa Čolićem pjevala njegove najpoznatije hitove, a u pauzi je nastupio poznati bubljnar, Novljanin Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina. Đuričić, zajedno sa Praznikom mimoze obilježava 50 godina aktivnog učešća na estradnoj sceni. On je poznat kao bubnjar bendova YU grupa, Leb i sol i Kerber, član pratećih bendova Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića, kao i po svom solo i radu s Balkanskom lavinom, ali i po neodoljivom šarmu i pričljivosti.

Koncertu Zdravka Čolića prethodio je defile Praznika mimoze sa Gradskom muzikom, mažoretkama, trombonjerima, Rajskim pticama… od centra grada do platoa u Igalu gdje je održan concert. Uslijedio je raskošni vatromet koji je osvjetlio lijepu februarsku noć.

Bonus video: