Ovo su kandidati koje je RTCG izabrao za Eurosong

Sastav selekcione komisije bio je drugačiji od ranije najavljivanog - umjesto Slavena Knezovića, čija je kćerka jedna od učesnica Montevizije, kao predsjednik je potpisan Vladimir Maraš
8013 pregleda 15 komentar(a)
Ivana Popović Martinović jedan je od kandidata, Foto: Filip Roganović
Ivana Popović Martinović jedan je od kandidata, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.12.2018. 20:57h

Selekciona komisija RTCG, u drugačijem sastavu i kasnije nego što je prvobitno najavljeno, odabrala je pet kandidata za odlazak na Eurosong koji će naredne godine biti održan u Tel Avivu.

Tako će na ovogodišnjem nacionalnom izboru Monteviziji, nastupiti Nina Petković, Monika Knezović, D-Moll Band, Ivana Popović Martinović i Andrea Demirović.

Petković izvodi numeru “Uzmi ili ostavi” za koju je napisala tekst, dok su kompozitor i aranžer Bojan Momčilović i Zoran Radonjić. Knezović se predstavlja pjesmom “Nepogrješiva“ (kompozitor Vladimir Grajić, tekst Snežana Vukomanović, aranžman Ivan Branisavljević), D-Moll Band kompozicijom “Ti” (Dejan Božović - muzika i aranžman, tekst Aleksandar Miličić), a Popović Martinović će izvesti “Nevinost” za koju je napisala tekst, muziku Slavko Milovanović, dok su za aranžman bili zaduženi Vladan Popović i Marko Milatović.

Andrea DemirovićAndrea Demirović

Demirović, predstavnica Crne Gore na Eurosongu 2009, pokušaće da još jednom nastupi na popularnom festivalu sa numerom “Ja sam ti san” za koju je uradila muziku i tekst, a aranžman potpisuju Majkl Džejms Daun i Primož Poglajen.

Početkom decembra RTCG je obavijestila javnost da je selekciona komisija konstatovala “grešku u administrativnoj proceduri” zbog čega će “ponovo sprovesti kompletnu proceduru evidentiranja pristiglih materijala” i u “najkraćem roku obavijestiti javnost o konačnom broju validnih prijava”.

Saopštenjem javnost ipak nije obaviještena o broju prijava, niti zašto je umjesto više puta najavljivanog Slavena Knezovića, kao predsjednik komisije koja je formirana odlukom vršioca dužnosti direktora RTCG Božidara Šundića, sada naveden Vladimir Maraš, muzički urednik Radija Crne Gore. Knezović, muzički urednik Televizije Crne Gore i otac učesnice Montevizije Monike, posljednji put je najavljen kao predsjednik selekcione komisije 23. novembra, četiri dana pred zatvaranje konkursa.

Maraš i Šundić nisu odgovarali na pozive i SMS-ove “Vijesti”. Knezović je tražio komunikaciju mejlom, ističući da je na snimanju i da u kratkom roku ne može odgovoriti, pa “Vijestima” nije obrazložio zašto na kraju nije na funkciji predsjednika komisije i da li je 23. novembra znao da će se njegova kćerka prijaviti na konkurs kuće u kojoj radi.

“Selekciona komisija koju su i ove godine činili renomirani muzički znalci i stvaraoci - dvije dame: Aleksandra Vojvodić Jovović, magistrica muzike i operska solistkinja i Branka Banović, urednica u redakciji muzičkog programa u Televiziji Crne Gore, te kompozitori i autori Mihailo Radonjić, Slobodan Bučevac i predsjednik Komisije Vladimir Maraš, opredijelila se za ovih pet, nakon što je preslušala i bodovala sve kompozicije koje su zadovoljile propozicije konkursa”, saopšteno je iz kabineta generalnog direktora RTCG-a.

Bonus video: