Obrade pjesama u čast Divljana

Multimedijalnu postavku čine Divljanova porodična kolekcija predmeta i instrumenata, ali i dosad široj javnosti nepoznate fotografije
52 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Divljan, Foto: Beta
Vlada Divljan, Foto: Beta
Ažurirano: 14.07.2016. 10:10h

U čast dobrog gospodina rokenrola Vlada Divljana, koji je preminuo u martu prošle godine organizatori Šabačkog ljetnjeg festivala koji se održava od 29. do 31. jula, pripremili su izložbu inspirisanu njegovim životom i radom pod nazivom “Vlada Divljan - Evergreen”. Izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Šapca i UK Parobrod.

No, organizatori nijesu željeli da se zadrže samo za izložbi koja je zakazana za 25. jul, već će i svi izvođači ovogodišnjeg Šabačkog ljetnjeg festivala obraditi i izvesti po jednu pjesmu iz Divljanove bogate muzičke karijere.

Posjetioci izložbe „Vlada Divljan - Evergreen“ biće u prilici da vide više Divljanovih lica - vječitog dječaka sa beogradskog asfalta, Idola „novog talasa“, gospodina domaćeg rokenrola, emigranta, kompozitora, muža i oca, kao i mnoge druge verzije.

Multimedijalnu postavku „Vlada Divljan - Evergreen“, čine Divljanova porodična kolekcija predmeta i instrumenata, ali i njegove dosad široj javnosti, nepoznate fotografije.

Ovu izložbu do sada je vidjela beogradska publika u UK Parobrod, a poslije Šapca njena sljedeća stanica je Rovinj.

Vlada Divljan kao najznačajniji kompozitor i kantautor sa prostora bivše Jugoslavije predstavlja najveću vrijednost popularne kulture iz 80-ih. Bio je simbol Beograda, fantastičan umjetnik kome su se generacije divile i koji je ostavio neizbrisiv trag na razvoj urbane kulture ex YU regiona.

Pored bendova Hladno pivo, S.A.R.S., Van Gogh, Bajaga i instruktori, ali i The Beatshakersa, Erika Kasela i drugih, na Šabačkom ljetnjem festivalu nastupiće i kotorski hip hop duo Who See.

Bonus video: