DJ Jan De R na Sea Dance-u: Nastup posvećujem pokojnom prijatelju

Rešetar se od 2008. bavi DJ-ingom, od idućeg mjeseca će uplivati u producentske vode
291 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Rešetar, DJ Jan De R, Foto: Privatna arhiva
Dejan Rešetar, DJ Jan De R, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.07.2016. 14:55h

Nastup crnogorskog DJ-a Dejana Rešetara, poznatijeg pod pseudonimom Jan De R na ovogodišnjem Sea Dance festivalu biće više od običnog DJ seta. Ne zbog izbora muzike ili koncepta nastupa, već zbog toga što će on imati specijalnu posvetu.

"Nastup posvećujem pokojnom prijatelju Dejanu Kovačeviću, koji je nažalost prerano preminuo u 32. godini. On se borio sa teškim oboljenjem pluća. Ja sam bio član organizacionog odbora koji je pokrenuo niz žurki u Novom Sadu i Beogradu pod nazivom 'Prijatelji za Dejana', na kojima su nastupali brojni DJ-evi. Uspjeli smo da sakupimo određena sredstva koja su bila potrebna da bi se Dejan liječio na jednoj klinici u Beču, ali nažalost on nije izdržao. Iz pijeteta prema njemu i svim mladim ljudima koji tek trebaju da se bore i da nastave svoj život, svima njima posvećujem nastup na ovogodišnjem Sea Danceu", poručio je Jan De R.

Rešetar je već dugi niz godina prisutan na crnogorskoj sceni, kako kao DJ, tako i kao organizator brojnih dešavanja, a sebe opisuje i kao neku vrstu mecene mladim DJ-evima.

"U elektronsku muziku sam zaljubljen od 1994. kada sam počeo da slušam njemački trance, naravno nezaobilazni Prodigy, DJ Marusha, Scooter, pa kasnije pronalazim neke kompilacije DJ Quicksilvera i ostalih njemačkih techno idola i ta ljubav prema technu se nastavila dok taj žanr nije eksplodirao početkom milenijuma u Evropi. Muziku sam sasvim slučajno počeo da puštam od 2008. na Maloj playi u Šušnju, kod drugara Gorana Vukčevića, na koju upravo sad idem da se kupam", priča kroz smijeh Rešetar za "Vijesti".

Crnogorski DJ sa prebivalištem u Novom Sadu do sada je objavio samo jednu traku, a otkrio je da trenutno radi na remiksu numere "Heaven is Here" Miša Škuletića, u saradnji sa priajteljem DJ AP-om.

"Planiram da od oktobra ozbiljno počnem da se bavim produkcijom, pa će biti mojih traka, a o svemu će javnost biti obaviještena putem moje Facebook stranice", najavio je DJ rođen u Podgorici.

Što se tiče predstojećeg nastupa na Jazu, gdje će Jan De R zabavljati publiku na Dance Paradise bini, on je najavio da će njegov set biti mješavina "ozbiljne elektronske muzike od 70-ih do danas". Rešetarov zvuk inače je poznat po fuziji deep house, deep progressive i deep tech house pravaca.

"Prvo izdanje Sea Dancea sam radio sa svojim prijateljima Ratkom Andrićem, Radetom Papovićem, Klausom i ostalima, bio sam asistent menadžera Dance Paradise bine. Mislim da je to što je ovaj festival pokrenut mnogo značilo za crnogorsku scenu, jer su neki DJ-evi poslije prvog izdanja bukvalno kreativno eksplodirali", ističe on.

"U Crnoj Gori, pored Sea Dancea, najviše volim da puštam muziku u plažnom baru 'Gecko' u Ulcinju, kod mog prijatelja Raja Raičevića iz Positive Crew kolektiva, čiji sam i sam član već posljednje dvije godine. Volim da nastupam na Maloj playi i naravno u 'Maximusu' u Kotoru koji takođe ima veoma bitnu ulogu u razvoju crnogorskog klabinga. Ne smijem zaboraviti ni velikog prijatelja Slobodana Popovića P.S.-a i njegov serijal žurki na koje se uvijek rado odazovem", kaže Rešetar.

Bonus video: