Poslušajte novu pjesmu budvanskog repera: "Pucanj u nebo" nakon dvije godine pauze

846 pregleda 0 komentar(a)
Dobbla Galiot, Foto: Privatna arhiva
Dobbla Galiot, Foto: Privatna arhiva

Budvanski reper Dobbla Galiot nakon dvogodišnje pauze objavio je novi singl “Pucanj u nebo”, koji najavljuje njegovo predstojeće, istoimeno izdanje. Nova pjesma Vladimira Kustudije, kako glasi pravo ime repera, može se poslušati na Youtube servisu.

“Ovo je prvi singl iz niza pjesama koje će povremeno biti objavljivane sa nadolazećeg mikstejpa ‘Pucanj u nebo’. Muziku za ovaj singl su radili Dopeboyzmuzik, a miks i master Stevan Mandić u čijem je Favela studiju i sniman mikstejp. Plan je da me to izdanje održi relevantnim dok ne spremim album. U planu je i snimanje spota za jednu od pjesama, ali sve je to još na nivou plana”, otkrio je je Dobbla u razgovoru za “Vijesti”.

Još od njegovog debija, EP-a “Pješčanik” koji je objavljen prije tri godine, budvanski reper važi za jedno od imena sa crnogorske hip hop scene od kojih se najviše očekivalo. On je još tad najavio da će raditi na prvom albumu, ali je uslijedilo samo par singlova i gostovanja, a njegova posljednja solo pjesma “Giljotina” objavljena je prije dvije godine. Dobbla je objasnio zašto se toliko čekalo na novi materijal od njega.

“Prethodni projekat koji je trebalo da iznese album se izjalovio, tačnije došao je do jedne faze iz koje je proistekla stagnacija, i odustalo se od svega, što je bio i razlog prekida mog bavljenja muzikom u periodu do skoro godinu dana”, otkrio je on.

“Pucanj u nebo” je ipak preokrenuo stvari za Dobblu, koji kaže da po pitanju predstojećeg izdanja gaji tihu ambiciju, ali bez epohalnih očekivanja, osim da sve teče svojim tokom.

“Gostiju na mikstejpu će vjerovatno biti, još nismo sve finalizovali, pa ih ne bih još uvijek otkrivao. Za produkciju svih pjesama i većeg broja instrumentala je zadužen Stevan Mandić”, naveo je reper.

Crnogorska hip hop scena u posljednje vrijeme je, bar kad su izdanja u pitanju, manje aktivna nego ranije i Dobbla nije jedini primjer aktera na čije se radove dugo čeka i koji ne gaje velike ambicije sa svojom muzikom. On međutim smatra da nije zamrla.

“Dosta ljudi radi i snima, ali na ovom trenutnom nivou niko od nas skoro da nema nikakve zarade od ovoga, već je to čisti entuzijazam. Generalno, muzičko tržište u Crnoj Gori je beznačajno malo u odnosu na region, a standardi se mijenjaju, kanali promocije, produkcija... Sve to iziskuje ulaganja koje prosječan muzičar ne može iznijeti sam”, zaključuje reper.

Bonus video: