Cock Sparrer: Želimo da posjetimo Crnu Goru, trebalo bi da je prelijepa

"Voljeli bismo da sviramo i da upoznamo naše obožavatelje u Crnoj Gori"
99 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2016. 16:27h

Koncert engleskog pank rok benda Cock Sparrer na Fusionu trećeg dana novosadskog Exita bio poslastica za par hiljada najvjernijih obožavatelja i onih čiji muzički ukus ne oblikuju medijski hajp i komercijani trendovi.

Muzičari, sada šezdesetogodišnjaci, koji zajedno nastupaju još od 1972. godine, tokom energičnog nastupa pokazali su da više od četiri decenije nisu nanijele štetu njihovom entuzijazmu.

Praćeni horskom vriskom publike, koja je i ponekom bakljom provocirala festivalsko obezbjeđenje, izveli su retrospektivu svojih šest albuma, zaključno sa glavnim uzdanicama - "Riot Squad", "Because You're Young, "Take 'em All", "We're Coming Back", i pokazali kako bi danas izgledao globalno dominantni pank zvuk, da svojevremeno nisu odbili da se povinuju markenškim idejama Maklolma Meklarena, menadžera Sex Pistolsa.

U razgovoru za Vijesti (koji će biti objavljen nakon završetka Exita), pjevač Kolin Mekfoul je uputio izazov crnogorskim organizatorima rok koncerata i festivala, rekavši da mu je neostvarena želja da otputuje i u ovu zemlju.

"Želio bih da posjetim Crnu Goru, trebalo bi da je prelijepa", kazao je on.

Na komentar da je u pravu, što može provjeriti i na Internetu, odgovorio je da je to već uradio.

"Voljeli bismo da sviramo i da upoznamo naše obožavatelje u Crnoj Gori", istakao je on.

Galerija

Bonus video: