Exit festival se širi i na Umag

Drugi dan Exita krcata protekao u je znaku Dejvida Gete, jednog od najpopularnijih svjetskih DJ-eva, uz čije je hitove plesala razdragana masa na krcatoj glavnoj bini
74 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2016. 07:01h

Exit će se, nakon saradnje sa Budvom i Temišvarom proširiti i na Hrvatsku, najavljeno je na konferenciji za novinare u Novom Sadu, drugog dana festivala.

Od naredne godine Exit će organizovati i festival u istarskom gradu Umag, krajem maja ili početkom juna, kao najavu ljetnje sezone.

Direktor Exita Dušan Kovačević je kazao da je veoma srećan i ponosan što može da najavi nastavak izvoza njegovog festivala i povezivanja regiona.

O projektu o kojem će više detalja biti saopšteno u septembru govorili su takođe Ronald Korotaj iz Istraturista i Milovan Popović iz turističke zajednice Umaga.

Na pitanje Vijesti kako će ovaj projekat uticati na budućnost Sea Dancea, s obzirom na to da su organizatori ove godine imali problema sa vlasnicima zemljišta na Jazu, Kovačević je odgovorio:

"Mi iz tima smo se kolektivno zaljubili u lokaciju na Jazu i odlučni smo da istrajemo na tom projektu. Bilo je zaista jako puno problema ove godine, i pritisaka i ucjena, i od države Crne Gore ćemo tražiti garancije da se to narednih godina neće ponavljati".

On je dodao da se radi o dva različita projekta koji nisu u konfliktu, da im je termin održavanja drugačiji, kao i da je Sea Dance zamišljen kao nastavak Exita, a ovaj u Umagu kao samostalan festival i naglasio da je novosadski tim odlučan da radi na razvoju manifestacije na Jazu bar još deset godina koliko traje ugovor.

Drugi dan Exita krcata protekao u je znaku Dejvida Gete, jednog od najpopularnijih svjetskih DJ-eva, uz čije je hitove plesala razdragana masa na krcatoj glavnoj bini.

Nakon njegovog nastupa, dobar dio posjetilaca se razišao u svim pravcima, potpuno blokirajući pojedine uske prolaze na tvrđavi.

Oni koji su ostali, slušali su Vilkinsona, koji je prošle godine bio jedan od izvođača na Sea Danceu.

Nešto ranije, legendarni Džordž Klinton sa svojim sastavom Parliament Funkadelic oduševio je ljubitelje fanka na istom mjestu.

Nakon što je Geta završio svoj set, Dance Arena je postala sljedeće odrešte za većinu ljubitelja elektronske muzike.

Božo Vrećo sa Halkom, a kasnije Kultur Shock sa Edom Maajkom bili su glavne atrakcije Fusiona.

Prvog dana oboren rekord

Prema saopštenju organizatora, prethodne večeri oboren je rekord - na Petrovaradinskoj tvrđavi bilo je 44 hiljade ljudi, što je najposjećenije uvodno veče ikad.

Dvije djevojke povrijeđene su, jedna teže, druga lakše prilikom pada sa bedema Petrovaradinske tvrđave. Obje su zbrinute u Kliničkom centru Vojvodine, a organizatori su saopštili da one nisu bile na festivalu.

"Po informacijama sa kojima trenutno raspolažemo, po pozivu komunalne policije dvije devojke je hitna pomoć pokupila u Petrovaradinu oko 23 sata, kod Beogradske kapije, van granica festivala, na nekih kilometar udaljenosti od ulaza. Po prvim informacijama, djevojke nisu bile na festivalu", navodi se u saopštenju organizatora.

Iz novosadske policije je saopšteno da su prve večeri evidentirana dva krivična djela, kao i da će protiv četiri osobe biti podnijete prekršajne prijave.

Punkreas: Bilo je super i pored manjih tehničkih problema

Nikšićki Punkreas, koji je svirao na otvaranju Exita dočekao je noć na Explosive bini, pred oko stotinjak fanova, među kojima tridesetak sugrađana.

"Nama je bilo super, osim što organizatori u tom trenutku još nisu namjestili ton, pa smo imali tehničkih problema i dva puta nam je nestajala struja. Žao nam je zbog tonskih poteškoća, jer je bilo dosta ljudi, i iz Nikšića i iz Crne Gore, i publika je zaslužila da sve bude u redu. Ali, i pored toga smo prezadovoljni. Privilegija je svirati na takvom mjestu, sa takvim ljudima", prenio je utiske muzičara, bubnjar benda Đorđije Njunjić.

Galerija

Bonus video: