Goranović: „Lake fest“ se može mjeriti i sa regionalnim festivalima ovog tipa

Prvi dan Lake festa biće poklon građanima Crne Gore povodom 10 godina nezavisnosti, i ulaz će biti besplatan
0 komentar(a)
Pavle Goranović i Peđa Zečević, Foto: Ministarstvo kulture
Pavle Goranović i Peđa Zečević, Foto: Ministarstvo kulture
Ažurirano: 06.07.2016. 15:13h

Ovogodišnji izvođači svjedoče da je „Lake fest“ postao važan događaj, koji se može mjeriti i sa regionalnim festivalima ovog tipa", rekao je ministar kulture Pavle Goranović.

On je danas razgovarao sa Peđom Zečevićem, direktorom muzičkog festivala „Lake fest“, koji se i ove godine održava na Krupačkom jezeru u Nikšiću.

Kako je saopšteno iz ministarstva tom prilikom Zečević je zahvalio na kontinuiranoj podršci Ministarstva kulture, koje sufinansira Festival u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

"Tim činom Ministarstvo je potvrdilo da prepoznaje rok scenu kao važan dio kulturnog života Crne Gore" istakao je Zečević.

U saopštenju se dodaje da je Goranović pohvalio i brojne humanitarne, sportske i druge aktivnosti koje „Lake fest“ tokom godine organizuje, čime se pretvara u cjelogodišnju manifestaciju, važnu za mlade ljude Nikšića i cijele Crne Gore.

On je istakao i da mladi umjetnici i urbana scena zaslužuju posebnu pažnju i podršku Ministarstva kulture.

Ovogodišnji „Lake fest“ će od 11. do 14. avgusta okupiti značajna imena, čijim će nastupima prisustvovati, kako organizatori očekuju, preko 50.000 posjetilaca.

Prvi dan Lake festa biće poklon građanima Crne Gore povodom 10 godina nezavisnosti, i ulaz će biti besplatan.

Bonus video: