GZA repuje o velikom prasku i stvaranju svemira

Član Wu-Tanga je još jednom pokazao zašto nosi nadimak Genije
0 komentar(a)
GZA, Foto: Wikimedia
GZA, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 06.07.2016. 14:17h

Američki reper GZA, član Wu-Tang klana, oduvijek je bio poznat po tome što je svijet njegovih pjesama bio daleko kompleksniji od geta, droge, oružja i ostalih klasičnih elementa prosječne rep pjesme. Zato je i dobio nadimak Genius (Genije).

Njujorški reper to je još jednom potvrdio novom pjesmom "The Spark" koju je radio u saradnji sa američkom NASA-om (Nacionalna aeronautička i svemirska administracija), paralelno sa njihovom misijom "Džuno".

U numeri koja više liči na naučno predavanje nego na rep pjesmu GZA slikovito opisuje što se desilo u nanosekundama nakon Velikog praska i stvaranja univerzuma.

Sonda "Džuno" lansirana je 5. avgusta 2011. sa ciljem da otputuje do Jupitera i prikupi podatke o najvećoj planeti u Sunčevom sistemu. "The Spark" je izašla u pravom trenutku, s obzirom da je "Džuno" stigao do Jupitera 4. jula.

Nova pjesma člana Wu-Tanga naćiće se na kompilaciji "Destination Juno", koja će sadržati numere i drugih poznatih američkih muzičara kao što su Trent Reznor i grupa Weezer.

GZA trenutno radi na svom sedmom solo albumu "Dark Matter", nasljedniku izdanja "Pro Tools" iz 2008, a prošlog ljeta je otkrio da na novim pjesmama sarađuje sa legendarnim elektronskim muzičarem Vangelisom.

Bonus video: